Cum ne revenim după masa de Paşte

Excesele alimentare aduc un aport de toxine în organism, iar detoxifierea este o necesitate pentru sănătatea noastră

Legumele şi fructele sunt o alegere ideală. Cele bune legume pentru detoxifiere sunt cele care au un conținut ridicat de apă, precum castraveții, țelina, ridichia, ardeii spanacul. În ceea ce privește fructele putem opta pentru mere, pere, kiwi, căpșuni şi ananas. Hidratarea este foarte importantă. De evitat sunt băuturile alcoolice şi băuturile carbogazoase care duc la apariția balonării. Apa plată asigură o hidratare optimă pentru organism. De aceea trebuie să consumăm cel puţin doi litri de apă în fiecare zi.

Un ingredient de nelipsit curelor de detoxifiere este lămâia care grăbește eliminarea toxinelor din corp. De asemenea, la eliminarea apei în exces din țesuturi contribuie şi cafeaua sau un pahar de apă în care se stoarce o lămâie. În zilele de detoxifiere trebuie evitate alimentele procesate. Putem consuma legume fierte sau preparate la cuptor, dar şi supele bogate în vitamine. Trebuie excluse din alimentație prajelile, afumăturile sau conservele, iar consumul de sare trebuie redus, ținând cont de faptul că sodiul favorizează reținerea apei în organism. În locul zahărului putem folosi mierea de albine, care aduce un aport important de vitamine şi minerale.

Detoxifierea presupune nu numai respectarea unui anume regim alimentar, ci şi mișcare. Exercițiile fizice cardio dar şi cele care favorizează transpirația sunt indicate Totodată, este indicat să ne odihnim 7-8 ore pe noapte, ora ideală de culcare fiind 22:00 şi nu mai târziu.