Domnul Dumitru Daniel Botănoiu a fost distins cu Ordinul Meritului Agricol în grad de Ofițer

Domnul Dumitru Daniel Botănoiu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a fost distins cu Ordinul Meritului Agricol în grad de  Ofițer, de către doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, în cadrul unei ceremonii care a avut loc joi, 28 iunie, la Reședința Franței.

Doamna Michèle Ramis a subliniat, în discursul său de decernare a medaliei, francofonia și francofilia domnului Botănoiu care i-au permis să poarte discuții importante cu ministrul francez al Agriculturii și Alimentației, domnul Stéphane Travert, în care a susținut pozițiile României, confirmând astfel dinamica dintre cele două țări.

De asemenea, Ambasadoarea Franței a pus în valoare faptul că acordarea Ordinul Meritului Agricol în grad de  Ofițer domnului Botănoiu recompensează „calitățile sale profesionale deosebite și serviciile aduse lumii agricole și cooperării franco-române în acest sector”.

La rândul său, domnul Botănoiu a evidențiat faptul că această decorație „fundamentează relațiile de colaborare excepțională” avute de-a lungul timpului, cu reprezentanții agriculturii franceze, cu fermierii francezi și cu reprezentanții ai Republicii Franceze.

„Relația cu Franța este pentru mine una specială. Dincolo de ceea ce facem în viața profesională, rămâne ceea ce ne-a creat și ne-a cizelat, ne-a educat. Astfel, dacă României îi datorez faptul că m-am născut în această patrie, am învățat, trăiesc și profesez aici, Franței îi datorez faptul că mi-a oferit șansa specializării, a învățării printre cei mai buni, a consecvenței și a profesionalismului”, a mai spus domnul Daniel Botănoiu.

Ordinul Meritului Agricol, înființat în 1883, are vocația să recompenseze persoanele care au oferit servicii excepționale fie agriculturii, fie în practica agriculturii sau în industriile conexe, fie în funcții publice, prin activități științifice sau publicații agricole.