Fady Chreih, CEO Regina Maria: „Dacă ne dorim o țară mult mai frumoasă, mai și mai curată, schimbarea trebuie să vină de la noi!”

Responsabilitatea de a produce schimbări care duc la atingerea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă a afacerilor este a antreprenorilor și managerilor, fiind considerați factori decizionali ai mediului de business, este de părere Fady Chreih, CEO-ul rețelei de sănătate Regina Maria, unul dintre cei mai importanți operatori de servicii medicale private din România.

„Poate sună prea pompos, dar aș spune că orice schimbare începe de la noi, de la fiecare dintre noi. Și dacă vrem să avem o țară diferită față de cum este astăzi România și ne dorim o țară mult mai frumoasă, mai <green> și mai curată, schimbarea trebuie să vină de la noi”, a declarat Fady Chreih, în cadrul emisiunii „Afaceri pentru Viitor”. 

Acesta este un proiect realizat de Ambasada Sustenabilității în România, care aduce față în față cei mai importanți lideri ai mediului de afaceri și cele mai importante teme privind dezvoltarea sustenabilă. 

În opinia CEO-ului Regina Maria, educația și sănătatea reprezintă pilonii de bază pentru o societate prosperă din punct de vedere economic, dar și sustenabil.

„[…] Credem foarte mult, la noi în companie, că orice societate pe lumea aceasta are nevoie de doi piloni mari: educație și sănătate. Și începem cu educația, nu cu sănătatea. Credem foarte mult că dacă ai un popor educat, el va fi și sănătos; și dacă poporul este și educat și sănătos, prosperitatea va fi cu siguranță economică și sustenabilă”, a adăugat Fady Chreih.

El se află la conducerea rețelei medicale Regina Maria din 2013. Sub egida sa, compania și-a consolidat prezența pe piața locală a serviciilor de sănătate, urmând o strategie bazată pe achiziții și investiții.

Deși România s-a dezvoltat foarte mult în ultimul deceniu, spre exemplu, țara poate progresa în mod semnificativ adoptând o strategie de dezvoltare adecvată, urmată de investițiile potrivite, consideră Fady Chreih.

„Dacă ne uităm la orice țară din Uniunea Europeană și vedem când au fost făcute reforme în sănătate, o să observăm că este nevoie de un curaj politic fantastic să faci aceste reforme. […] Cu investițiile potrivite, cu strategia potrivită, România poate să facă niște salturi. Ea nu trebuie să copieze pașii pe care i-au făcut celelalte țări, ci ar trebui să poată să facă niște salturi”, a mai spus executivul.

Totodată, el subliniază importanța și necesitatea unor modele inspiraționale pentru noile generații de tineri antreprenori și manageri.

„Sunt foarte puține modele în România de la care poți să te inspiri ca tânăr antreprenor sau ca tânăr director sau tânăr manager. […] Avem nevoie de oameni de succes, care au muncit mult, care au făcut banii cum trebuie, care au succes financiar sustenabil și care pot să fie modele de inspirație pentru tinerii antreprenori și pentru antreprenori în general, și care să poată da tonul în piață”, a conchis Chreih.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici.

Despre Ambasada Sustenabilității 

Ambasada Sustenabilității promovează modelul economic în care companiile, prin parteneriate, pot rezolva probleme sociale și de mediu fără a sacrifica eficiența economică (profitul).

Ambasada este o inițiativă nonprofit, privată și apolitică.

Lansată oficial în 2018, organizația aduce laolaltă companiile responsabile și ONG-urile implicate pentru ca împreună să contribuim la apropierea momentului în care românii trăiesc într-un mediu sănătos, o societate echitabilă și prosperă.

Website: https://ambasadasustenabilitatii.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/AmbasadaSustenabilitatiiInRomania

LinkedIN: https://www.linkedin.com/company/ambasada-sustenabilitatii-in-romania/

YouTube: https://bit.ly/YouTubeASR