Fonduri europene de până la 60.000 euro pentru antreprenorii români

Antreprenorii români din domeniul tehnologiei pot obține granturi de până la 60.000 de euro printr-un accelerator de afaceri european destinat startupurilor dedicate tehnologiilor pentru „connected cars”.

Startupuri și alte firme mici și mijlocii din toată lumea, inclusiv din România, pot  aplica până pe 18 octombrie 2018, ora 17.00, ora Europei Centrale, Accelartorul Impact Connected Car pe cele 3 subdomenii: securitate, asistență pentru șofer și confort. Bugetul total alocat este de 2,1 milioane de euro, prin promramul Horizon 2020 al Uniunii Europene.

De asemenea, programul de accelerare cuprinde sesiuni de mentorat și acces la companii mari care pot aduce unui startup investiții ce pot ajunge în total  la 200.000 de euro. Printre partenerii acceleratorului de afaceri Impact Connected Car se numără grupul PSA, Bosch, Federația Internațională de Automobilism etc.

Tehnologiile tip „connected car” își propun să facă din automobilele obișnuite vehicule conectate la internet, cu diverse obective, cum ar fi diagnoză tehnică la distanță, geolocalizare, alarmare în caz de accident, gestionare de parcuri auto și altele.