Grupul Hornbach, performanţele în primul semestru al acestui an

În ciuda unui sezon de primăvară mai slab cauzat de condiţiile meteorologice, Grupul Hornbach (concernul Hornbach Holding AG & Co. KGaA) este mulţumit de performanţele din primul semestru şi confirmă prognoză pozitivă pentru cifra de afaceri şi veniturile pentru întregul an financiar.

„Cu plus 5,4%, obiectivul anului precedent este unul ridicat. În timp ce condiţiile meteorologice din primul semestru 2017/18 au fost unele ideale pentru proiecte de construcţii şi renovări, din cauza condiţiilor de iarnă din martie 2018 am avut o pornire nefavorabilă în sezonul de primăvară al acestui an. Cu toate acestea, în primul semestru din 2018/19 am avut o creştere a cifrei de afaceri pe o suprafaţă de vânzare comparabilă, mai ales datorită dinamicii deosebit de îmbucurătoare din afara Germaniei”, declară Roland Pelka, membru al Consiliului de Administraţie.

Cu o valoare de 612.7 mil. euro, cifra de afaceri netă a magazinelor de materiale de construcţii HORNBACH de pe piaţa Germaniei s-a situat aproape la nivelul anului precedent (anul precedent 613.4 mil. euro). Pe o suprafaţă de vânzare comparabilă, cifra de afaceri a scăzut cu 0,2% (anul precedent plus 3,8%). În schimb, în celelalte opt ţări, unde Hornbach desfăşoară activităţi comerciale, cifra de afaceri a crescut cu 6,3%, ajungând la 549.4 mil. euro (anul precedent 516,9 mil. euro). Ponderea cotei din străinătate în cifra de afaceri a subgrupului Hornbach Baumarkt AG s-a majorat la 47,3%, de la 45,7%. Pe o suprafaţă de vânzare comparabilă şi fără a se lua în considerare ajustările de curs valutar, cifra de afaceri din restul Europei a crescut cu 5,2%, după un puternic plus de 7,5% în perioada comparativă a anului precedent.