Informatizarea transportului public din Burgas, realizată de UTI, este considerată cel mai de succes proiect din Bulgaria

A trecut mai bine de un an de când UTI a finalizat punerea în funcțiune a sistemului integrat de management informatizat al transportului public din Burgas, al patrulea oraș ca mărime din Bulgaria. Beneficiarul proiectului, Regia de Transport Burgasbus, consideră că proiectul implementat de specialiștii UTI este cel mai de succes proiect în domeniul transportului din țara vecină.

Scopul principal al proiectului a fost de a optimiza și eficientiza condițiile de transport în comun, precum și de a crește confortul și siguranța călătorilor. În momentul demarării proiectului, Burgasbus funcționa cu bilete de hârtie și abonamente lunare sau săptămânale, iar după implementarea soluțiilor propuse de UTI beneficiază de integrarea mai multor sisteme complexe: validarea electronică a titlurilor de călătorie încărcate pe carduri de transport, localizarea în timp real a vehiculelor, preluare de date de la bordul vehiculelor în vederea soluționării situațiilor de urgență.