Investiţii majore în Fabrica de piatră Mesta din Băicoi

Antreprenorul Dragoş Irimescu investeşte într-un business de piatră naturală (marmură, granit, travertin), după ce anul trecut a cumpărat fabrica de piatră Mesta din Băicoi. Renovarea fabricii şi dotarea acesteia cu tehnologie de ultimă oră, reprezintă o investiţie totală care se va ridica la peste de 1,8 milioane de euro.

„Iniţial nu am intenţionat să intru în acest business, practic am fost interesat mai degrabă de invetiţia imobiliară. Dar, după ce am discutat cu angajaţii de la Mesta, care şi-ar fi pierdut locurile de muncă, m-am hotărât totuşi să mă documentez, pentru că sunt foarte ataşat de comunitatea locală. Citind mai multe despre piatră, i-am descoperit frumuseţea şi potenţialul şi m-am hotărât să mă implic.

Piatra provine din cariere din Turcia, India şi Grecia. Lastrele şi semi-lastrele sunt tăiate şi prelucrate în unitatea de producţie, care are o capacitate de tăiere de 500 m într-un ciclu de opt ore şi de bastonare de 120 m tot în acelaşi interval de 8 ore. În prezent, depozitul înmagazinează stocuri de produse de circa 12.000 mp. Prioritatea mea în acest moment este de consolidarea forţei de vânzări. Suntem în căutare de oameni buni şi serioşi. Pe termen mediu şi lung, dorinţa este educarea pieţei în ce priveşte utilizarea pietrei naturale în construcţii, pentru că aceasta are o mulţime de calităţi şi avantaje. Iar politica noastră de preţuri va încuraja achiziţionarea pietrei naturale, care nu ar trebui să fie un lux sau un produs exclusivist”, a precizat în comunicatul de presă, Dragoş Irimescu.

Pe lângă business-ul cu piatră naturală, care face obiectul de activitate al firmei Polnebo Construct, Dragoş Irimescu manageriază şi compania Polnebo, unul dintre principalii distribuitori de accesorii pentru acoperişuri şi construcţii tip cort din România. În paralel, familia Irimescu este implicată în două proiecte imobiliare rezidenţiale: Stegarului Boutique Apartments, iar celălalt proiect este pe malul lacului Străuleşti.