Liceenii din cadrul Avenor College au câștigat franciza TEDxYouth și organizează prima ediție, cu tema “Ctrl+Alt+Del”

O echipă de liceeni din cadrul Avenor College a câștigat franciza TEDxYouth și organizează, sâmbătă, 5 noiembrie, la Teatrul Țăndărică din București, prima ediție cu tema „CTRL + ALT + DEL. Reset and Start over”. Opt personalități din sport, business și educație, au acceptat invitația liceenilor și vor fi prezenți în cadrul evenimentului, vorbind despre eșec și greșeli, elemente care sunt parte din viața normală, și tehnicile personale pe care le folosesc pentru a învăța din fiecare experiență și a-și continua drumul personal sau profesional.

Sandra Pitu, elevă de liceu în clasa a 11-a, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului “Tema din acest an a fost aleasă exclusiv de liceeni, fiind inspirați de comanda de repornire a unui computer. Când totul e blocat și toate tehnicile pe care le știm nu mai funcționează, apelăm la CTRL + ALT + DEL. Prin această ediție a TEDxYouth@AvenorCollege, încercăm să vedem dacă putem face același lucru cu viețile noastre atunci când nimic din ce știam nu mai funcționează. Pentru noi, ultimii 2-3 ani au fost marcați de astfel de încercări. Am terminat gimnaziul în perioada pandemiei și până să ajungem în clasa a 11-a de liceu, am trecut deja prin efectele unui război la graniță, colegi ucraineni pe care încercăm să-i integrăm, condiții economice dificile care îi preocupă zilnic pe părinții noștri. Totul se întâmplă extrem de repede și cred că e de datoria noastră să învățăm să ne adaptăm în fața unor situații noi și provocatoare”.

Diana Segărceanu, fondatoare Avenor College: “Fiecare școală se mândrește cu rezultatele academice ale elevilor săi. Pentru noi, pe lângă rezultatele academice, atitudinea antreprenorială și agilitatea sunt elemente la fel de importante pe care încercăm să le insuflăm copiilor de la liceu pentru a putea naviga mai ușor prin viață. TEDxYouth este un astfel de proiect antreprenorial, inițiat și organizat de liceenii noștri și suntem extrem de mândri de modul în care au gestionat acest proiect: de la câștigarea francizei, până la asigurarea line-up-ului de speakeri și detaliile organizatorice riguroase”.  

Speakeri în cadrul evenimentului vor fi:

 • Elisabeta Moraru, Country Manager Google România;
 • Francisc Doboș, preot paroh al Bisericii Catolice Sacre Coeur;
 • Dana Papadima, director Educațional la Avenor College;
 • Cristina Bâtlan, antreprenor, fondator Musette;
 • Ionuț Budișteanu, antreprenor și inventator;
 • Oana Gheorghiu, co-fondatoare Asociația Dăruiește Viață;
 • Ciprian Lupu, singurul pilot de raliu din România în scaun cu rotile;
 • Christiana Budica, campioană mondială la kickboxing;

Conform politicii TEDx, niciunul din speakerii evenimentului nu este remunerat pentru prezența lor. Suma obținută din vânzarea de bilete acoperă costurile de organizare.

Planificarea și organizarea evenimentului TEDxYouth@AvenorCollege a prilejuit munca în echipă a 19 liceeni, principalele departamente de organizare fiind:

 • Speaker management;
 • Executive production;
 • Event management;
 • Communications, editorial and marketing;
 • Sponsorship and budgets management;
 • Design;
 • Website management;

Biletele sunt disponibile în rețeaua Entertix: https://www.entertix.ro/evenimente/13419/tedxyouth-avenor-college-5-november-2022-teatrul-tandarica-bucuresti.html

Avenor College este o școală internațională bilingvă din București, înființată în 2007, având în prezent peste 600 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani și o echipă formată din peste 150 de membri. Școala este acreditată de Ministerul Educației din România și de British Schools Overseas și autorizată de Cambridge International Examinations să susțină examinări recunoscute la nivel internațional: Checkpoint, IGCSE și A level. De asemenea, este membră a Common Ground Collaborative, o rețea globală inovatoare de școli internaționale de elită. Avenor College a fost înființată de Fundația Avenor, o organizație non-profit, fondată de Diana și Florin Segărceanu.

 Pentru mai multe informații:

Website oficial: https://tedxyouthavenorcollege.com

Cont Instagram: https://www.instagram.com/tedxyouth_avenorcollege/

Cont Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100085908562035