Magazinele din benzinăriile Petrom vor funcţiona în parteneriat cu Auchan

Magazinele din benzinăriile Petrom vor funcţiona în cadrul unui parteneriat cu Auchan, care va derula comerţul cu produse, se arată în comunicatul Petrom.

Consiliul Concurenţei a informat că a autorizat tranzacţia prin care Auchan România SA preia magazinele destinate comercializării produselor alimentare şi non-alimentare din staţiile Petrom.

Nu este vorba de o preluare, ci de intenţia de a extindere un parteneriat care vizează deschiderea de magazine MyAuchan în cadrul staţiilor Petrom. Acest parteneriat presupune că magazinele aferente staţiilor de distribuţie Petrom vor rămâne în continuare proprietatea OMV Petrom Marketing SRL, iar Auchan va derula comerţul cu produsele din magazine”, se arată în comunicat.

Parteneriatul a fost iniţiat în 2017, cu o fază pilot în cadrul căreia au fost deschise magazine de proximitate MyAuchan în 15 staţii Petrom. În prezent, negocierile sunt în desfăşurare. Implementarea parteneriatului este condiţionată de finalizarea acestor negocieri, adaugă compania.