Michelin România primește certificarea de Angajator de Top pentru al doilea an consecutiv

Michelin România primește certificarea Angajator de Top pentru al doilea an consecutiv, după o analiză riguroasă realizată de prestigiosul Institut Top Employers din Olanda.

Cele mai mari punctaje au fost obținute de Michelin la categoriile Strategie de Business și Leadership. În ceea ce privește Strategia de Business, echipa Top Employers a analizat modul în care angajații sunt implicați în procesul de înțelegere și implementare a strategiei adoptate de companie, iar pentru categoria Leadership, Institutul a analizat modelul de conducere existent în cadrul organizației și modul în care este utilizat pentru a asigura dezvoltarea profesională a angajaților.

În fiecare an, Institutul analizează companiile printr-o evaluare detaliată a practicilor sale de personal, utilizând sondajul HR Best Practices. Companiile sunt punctate pe baza a 20 de criterii, cum ar fi recrutare, strategie de afaceri, performanță, bunăstare sau practici de diversitate și incluziune.

În afară de categoriile Strategie de Business și Leadership, unde Michelin a obținut cele mai bune rezultate, compania a obținut scoruri de peste 90% în domenii precum strategia de personal, dezvoltarea și măsurarea performanței angajaților săi, integrarea eticii în activitățile zilnice ale companiei sau promovarea și implicarea angajaților în acțiuni dedicate sustenabilității.

“Vedem certificarea Top Employers ca o recunoaștere a practicilor noastre prin care asigurăm cel mai bun mediu de lucru și cele mai bune condiții pentru angajații noștri și ca pe o încurajare pentru a continua cu strategia noastră de resurse umane. Așa cum se regăsește în valorile companiei noastre, respectul față de oameni face parte din ADN-ul nostru. De aceea, angajații noștri au fost întotdeauna prioritatea noastră, în special în ceea ce privește sănătatea și siguranța lor în contextul sanitar actual.

În fiecare zi, ne propunem să ajutăm angajații să își construiască o carieră valoroasă, relevantă pentru competențele lor. Încurajăm comunicarea transparentă, construim conexiuni offline și online, ne încurajăm angajații să fie o parte activă a companiei și pregătim managerii pentru a oferi îndrumarea potrivită membrilor echipei lor. Lucrăm constant la îmbunătățirea experienței generale a angajaților, de la primul interviu până la off-boarding și această certificare ne arată că facem o treabă bună. De aceea, suntem un angajator de top”, a declarat Agata Trzcianowska, Director Personal Michelin Europa Centrală.

Michelin a înregistrat un scor mai mare, comparativ cu 2020, în domenii precum recrutare şi politica de integrare a noilor angajați, o frumoasă realizare a echipei de resurse umane, având în vedere contextul pandemic și trecerea în digital a acestor procese. Alte domenii, precum învățarea și dezvoltarea sau cultura organizațională, au fost, de asemenea, punctate mai mult decât în 2020. Scorurile obținute sunt rezultatul gamei largi de cursuri online disponibile pentru angajați pe platforma noastră internă și a diverselor activităților pe care le-am desfășurat în 2020 pentru a rămâne conectați chiar și în condițiile de carantină sau distanțare socială impuse de contextul sanitar.

“Deși am trecut printr-un an plin de provocări, care a avut cu siguranță un impact asupra organizațiilor din întreaga lume, Michelin a continuat să demonstreze puterea de a-și prioritiza angajații. Suntem mândri să anunțăm rezultatele de anul acesta și să felicităm organizațiile care au fost certificate în țările lor, prin programul oferit de Institutul Top Employers”, a declarat David Plink, CEO Institutul Top Employers.

Despre Programul de Certificare a Institutului Top Employers

În cadrul Programului de Certificare global desfășurat de Institutul Top Employers, peste 1500 de Angajatori de Top din 118 țări/ regiuni pe suprafața a cinci continente au primit această recunoaștere. Studiul de Bune Practici în sectorul Resurselor Umane cuprinde peste 100 de întrebări care acoperă 600 de practici din domeniul Dezvoltării Resursei Umane și 10 teme: Strategia de Management a Talentelor, Planificarea Forței de Muncă, Atragerea de Talente, On-boarding, Învățare și Dezvoltare, Managementul Performanțelor Performanței, Dezvoltarea Calităților de Leadership, Managementul Carierei, Beneficii și Cultură Organizațională.

Despre Institutul Top Employers

Institutul Top Employers este autoritatea globală în recunoașterea excelenței în domeniul practicilor dedicate resurselor umane. Noi contribuim la dezvoltarea acestor practici cu scopul de a aduce îmbunătățiri mediului de lucru. Prin Programul de Certificare Top Employers, companiile participante pot fi validate, atestate și recunoscute drept angajatori preferați. Înființat acum mai mult de 28 de ani, Institutul Angajatorilor de Top a atestat peste 1500 de organizații din 118 țări/ regiuni. Acești Angajatori de Top certificați influențează viețile a 6 000 000 de angajați din întreaga lume. Institutul Angajatorilor de Top. Pentru un mediu de lucru mai bun. www.top-employers.com.

Despre Michelin Group și Michelin România

Michelin, lider în domeniul anvelopelor, este dedicată îmbunătățirii sustenabile a mobilității bunurilor și persoanelor prin producția, distribuția și comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul. Aceasta oferă, de asemenea, servicii inovatoare ce sprijină afacerile, servicii de mobilitate digitale și publică ghiduri de călătorie, ghiduri pentru hoteluri și restaurante, hărți și atlase rutiere. Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4400 de angajați, 3 fabrici, 2 la Zalău (Sălaj) și una la Florești (Prahova) o rețea comercială și un centru de servicii partajate. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală (20 țări).

Web: www.michelin.ro Facebook: www.facebook.com/MichelinRomania