Oana Petrescu ocupă funcția de director general al companiei Blue Air

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, a anunțat  printr-un comunicat numirea Oanei Petrescu în funcția de director general. Aceasta îi urmează lui Marius Puiu care, din septembrie 2018 a ocupat funcția de şef interimar. Marius Puiu va rămâne în continuare alături de Blue Air și va reveni la cea mai mare pasiune a sa, de a fi în cockpit, si cât mai aproape de pasagerii companiei.

A fost o adevărată onoare și plăcere să mă aflu la cârma acestei companii. Blue Air este în cel mai bun moment să continue ascensiunea alături de Oana Petrescu și de noua echipă de management”, a afirmat Marius Puiu.

Oana Petrescu s-a alăturat echipei Blue Air în ianuarie 2018, ca director financiar interimar și turnaround manager. Are 28 de ani de experiență în finanțe, IT și management comercial, cu rezultate excepționale în creșterea performanțelor operaționale și financiare ale companiilor pentru care a lucrat. Anterior, Oana Petrescu a fost partener de audit, risc advisory și consultanță la Arthur Andersen, Ernst & Young, și respectiv Deloitte și vicepreședinte executiv la Banca Comercială Română după privatizare.

Ca nou director general al Blue Air, Oana Petrescu va avea ca prioritate îndeplinirea viziunii companiei, să devină lider în rândul companiilor aeriene din Europa Centrală şi de Est, cu un model de business bazat pe reducerea complexităţii.

Blue Air are foarte multe oportunități, iar pentru a creşte performanțele noastre comerciale și operaționale vom adopta un model de business adaptat pieței actuale, respectiv Low Cost – Low Complexity. Am încredere în echipa de profesioniști a Blue Air și sunt sigură că împreună vom îmbunătăți semnificativ atât comunicarea cu pasagerii noștri, cât și experiența acestora pe aeroport și în zbor”, a explicat Oana Petrescu, noul director general al Blue Air.

Numirea recentă a Oanei Petrescu încheie procesul de organizare a echipei de conducere a Blue Air, formată acum din: Carsten Schaeffer (Chief Commercial Officer),  Dana Popescu (Chief Financial Officer), Cristian Buciu (Chief Operations Officer), Aurelian Bobei (Chief Technical Officer).

Blue Air operează zboruri din decembrie 2004. În cei 14 ani de activitate, compania a transportat peste 26 de milioane de pasageri, dintre care aproape 6 milioane în anul 2018. Cu o echipă de 1.300 de angajați, Blue Air operează rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia și Spania.