- Distincția a fost acordată organizației și proiectelor prin care aceasta a adus tehnologia secolului 21 mai aproape de educația din România.
După doi ani de absență, Gala Premiilor Radio România Cultural s-a reîntors cu o serie de premii și distincții de excelență. Ediţia a XXI-a care a avut loc la Teatrul Odeon și-a desemnat luni, 18 aprilie 2022, câștigătorii la mai multe categorii. La cea destinată „Educației”, Organizația Narada a fost recompensată cu premiul pentru proiectele care aduc tehnologia secolului 21 mai aproape de educație.
„Ce se întâmplă în domeniul nostru, în educație, este că acesta este des privit prin lentila eroismului și am suficienți ani în educație încât să spun că afirmația este cumva corectă. Mai ales prin prisma faptului că aproape tot ce construim noi nu poate fi văzut în timpul vieții noastre, cel puțin nu complet. Construcția nu e niciodată completă. Ce cred că se mai vede greu în domeniul nostru, așadar eu aș vrea să le mulțumesc lor, sunt eroii necunoscuți. Pentru că în educație este lesne de văzut poate un voluntar care a postat un <selfie> cu un copil pe care poate tocmai l-a sprijinit la teme. Dar nu e ușor de văzut poate Project Manangerul care stă în spatele atâtor proiecte sau omul care gândește designul platformelor pe care apoi intră 20.000 de copii. Sau omul care conduce voluntarii sau persoana care se ocupă de comunicarea acestor proiecte și ca ele să ajungă la cei care au nevoie. Așa că sunt foarte mulți eroi necunoscuți în spatele acestui premiu, iar eu vă mulțumesc pentru el în numele tuturor colegilor mei”, a declarat Andra Munteanu, Președinte Narada.
Evenimentul Gala Radio România Cultural 2022 s-a bucurat de prezenţa multor personalităţi ale lumii culturale şi artistice şi s-au acordat și trei premii speciale și un premiu de excelență ce recunosc reușite și evenimente extraordinare din perioada pandemiei: premiul de excelență, premiul special pentru educație, premiul special pentru știință şi premiul special pentru literatură.
Din sfera recunoaşterii publice, Narada a primit, de-a lungul anilor, premii şi nominalizări, printre care amintim:
- Top 10 finalişti ai Camerei de Comerţ Franceze pentru premiul Business Challenges – 2020
- Premiul pentru liderii anului în Educaţie pentru copii, în cadrul Galei Itsy Bitsy „Lideri pentru lideraşi” 2020
- Premiul Toyp – Ten outstanding young persons, oferit de JCI România – 2020
- Nominalizare la Business Review Awards 2021, categoria Best CSR Initiative of the Year – Globalworth Foundation, pentru proiectul Narada.ro, crowfunding platform for teachers,
- Locul III la Webstock 2021, categoria Best Social Good Campaigns – campanie Teasing NaradiX și premiul Itsy Bitsy 2021 – Liderii anului 2020 în educație pentru copii.
Sistemul educaţional din România necesită sprijinul şi implicarea tuturor pentru ca elevii şi profesorii să dispună de resursele necesare actului educaţional de calitate. Oricine doreşte să susţină proiectele şi iniţiativele Narada o poate face printr-o donaţie de 2 euro, la 8845, cu textul ELEV sau online pe pagina www.narada.ro/doneaza.
Despre NARADA
Vizionari, strategi, profesioniști IT, oameni de business, de comunicare, manageri și voluntari care înțeleg că educația stă la baza dezvoltării comunităţilor sănătoase. O echipă de minți agile care proiectează soluții sustenabile, de tehnologie, actuale pentru rezolvarea nevoilor educaționale din România. O organizație care crede că fiecare reușită are rolul de a ne conduce spre următoarea. Suntem oameni care susțin inovația în educație, chiar la firul ierbii.
Din 2017, vizualizăm, proiectăm și adaptăm inițiative care să contribuie la scăderea ratei analfabetismului în România și aducerea educației în secolul 21.
Copiii viitorului cresc cu Narada.
Narada este un proiect născut sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation.
Mai multe informații despre Narada sunt disponibile pe website, www.narada.ro și pe canalele de comunicare Facebook, Instagram și LinkedIn.