Preşedintele CCIB, dr. ing. Costică T. Mustaţă, a preluat conducerea Grupului Uzinsider

La începutul acestei luni, dr. ing. Costică T. Mustaţă, preşedintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), a devenit managing director al Grupului Uzinsider, grup cu capital privat, 100% românesc, ce reuneşte şapte companii: Uzinsider SA, Uzinsider Techno SA, Uzinsider General Contractor SA, toate cu sediul în Bucureşti, Uzinsider Engineering SA (Galaţi), 24 Ianuarie SA (Ploieşti), Comelf SA (Bistriţa) şi Promex SA (Brăila).

Uzinsider SA a luat naştere în anul 1992, cu scopul de a oferi consultanţă şi servicii comerciale specializate pentru realizarea de obiective industriale, în special pentru industria metalurgică. Astăzi, Grupul Uzinsider realizează o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro, are peste 1.800 de angajaţi şi desfășoară activități de comerț exterior, inginerie, proiectare, producție de utilaje şi echipamente complexe pentru industriile: energetică, metalurgică, constructoare de mașini, chimică şi petrochimică, construcţii navale, asigurarea protecţiei mediului. Printre clienţii Grupului se află: General Electric, Siemens, SMS, Thyssenkrupp, Danieli, American Air Filter, Donaldson; de-a lungul timpului, Uzinsider a semnat acorduri de parteneriat strategic cu Komatsu, General Electric, Siemens, SMS.

Până la data preluării funcţiei, dr. ing. Costică T. Mustaţă a condus, timp de 18 ani, compania Uzinsider Techno SA şi a făcut parte din consiliile de administrație ale celorlalte societăți din Grup. În anul 2013 a fost decorat de Președintele României cu Ordinul Meritul Industrial și Comercial în grad de ofițer, împreună cu Grupul Uzinsider.

Din luna octombrie a anului 2019 este preşedintele CCIB, după ce anterior a făcut parte din Colegiul de conducere, coordonând Secţiunea Comerţ, în care activează o mare parte a membrilor Camerei bucureştene. De asemenea, dr. ing. Costică T. Mustaţă este vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR) şi desfăşoară activitate didactică, ca profesor invitat, la Universitatea Politehnica din București.