Primii 100 de km din Via Transilvanica, un traseu care va lega Drobeta-Turnu Severin de Putna, finanţaţi de Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank România, împreună cu Asociația Tășuleasa Social, anunță parteneriatul strategic pentru realizarea primilor 100 de km din Via Transilvanica, drumul care unește România. Via Transilvanica este un proiect identitate care are drept scop crearea unui drum pelerinaj. Drumul va porni din Drobeta-Turnu Severin unde a intrat pentru prima data în țara Regele Carol, va străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia, și va ajunge până la Putna lui Ștefan cel Mare.

Proiectul constă în amenajarea a 1.000 de kilometri de traseu ce va străbate 10 județe-Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Albă, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava, și va oferi celor care vor dori să îl parcurgă oportunități culturale, sportive și de relaxare.

Raiffeisen Bank va finanța, printr-un parteneriat strategic de trei ani, primii 100 de kilometri din drumul Via Transilvanica. Raiffeisen Bank este un partener de tradiție al Asociației Tășuleasa Social, care s-a implicat de-a lungul timpului în susținerea diferitelor proiecte precum Via Maria Theresia, recondiționarea unui drum istoric care, astăzi, poate fi parcurs în siguranță de către toți iubitorii de drumeții și de natură.

Proiectul Via Transilvanica a avut că inspirație potecile de pelerinaj din Spania și cele de anduranță din Statele Unite ale Americii, unde s-a observat că astfel de inițiative, odată implementate și dezvoltate, îndeamnă comunitățile să lucreze împreună, încurajând valori precum multiculturalitatea și tolerantă.

Drumul va fi amenajat în mai multe etape, începând cu o porțiune de 100 de kilometri în județul Bistrița-Năsăud, în 2018. Ulterior, întregul traseu va fi semnalizat și marcat cu borne kilometrice realizate din andezit. Vor fi investite resurse multiple în informarea comunităților cu privire la potențialul turistic al proiectului și în furnizarea de informații explicite pentru drumeții care vor străbate Via Transilvanica.

Proiectul se adresează turiștilor de toate vârstele care doresc să descopere frumusețile României oferindu-le șansa de a cunoaște mai bine istoria și obiceiurile locale, dar și comunităților locale cu care dorim să interacționeze. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilități de cazare și masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone pe care drumul le străbate.

De asemenea, începând de astăzi, lansăm campania de strângere de fonduri prin care cei interesați pot contribui la amenajarea drumului, prin donații, accesând pagină web https://www.viatransilvanica.com/donează. Aici puteți află mai multe informații despre felul în care acest proiect poate fi susținut.

Despre Raiffeisen Bank România

Raiffeisen Bank România este o bancă universală de top, care oferă o gamă completă de produse și servicii financiare clienților: persoane fizice, IMM-uri sau corporații. Raiffeisen Bank deservește aproximativ 2 milioane de clienți persoane fizice, 100.000 de IMM-uri și 5.600 de companii. Rețeaua Raiffeisen Bank număra peste 400 de agenții în toată țara. În cei 21 de ani pe piață românească, Raiffeisen Bank a investit peste 20 milioane de euro în proiecte culturale, sociale, educative și comunitare.

Despre Asociația Tășuleasa Social

În cei peste 17 ani de activitate, Asociația Tășuleasa Social a derulat acțiuni de mediu, educație sau sociale, având că principii de bază voluntariatul, respectul față de natură și față de cei din jur. Cele mai cunoscute proiecte sunt: Pădurea Pedagogică, Camionul de Crăciun, Maratonul Via Maria Theresia, Școala de Mers pe Munte, Ziua Bună, Ziua Voluntarilor Mici și campaniile de împădurire. Campusul Tășuleasa Social din Piatra Fântânele, în apropierea Pasului Tihuta, ne permite asociaţiei să ofere voluntarilor experiența unei școli de voluntariat. Credem că orice schimbare de mentalitate trebuie să înceapă cu educarea tinerilor prin puterea exemplului.