„România copiilor”, un eveniment sprijinit de Fermierii Patrioţi din România

Asociaţia CONIL în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti prin Proedus şi CIRCUL Metropolitan Bucureşti a organizat cel mai amplu proiect cultural artistic dedicat centenarului Marii Uniri – ROMÂNIA COPIILOR, o ediţie specială a CONIL Fest, Festivalul Integrării. Evenimentul ROMÂNIA COPIILOR a avut loc în zilele de 17-18 noiembrie 2018 sub prestigioasa cupolă a Circului Metropolitan Bucureşti şi a reunit, ca şi la ediţiile anterioare, peste 1.500 de copii, dintre care 600 cu dizabilităţi diverse -autism, sindrom Down, retard, ADHD, hipoacuzie, nevăzători, tetrapareză, locomotori etc., într-un maraton artistic desăvârşit.

ROMÂNIA COPIILOR este un eveniment de conștientizare a situației copiilor cu dizabilități, dar și unul de promovare a valorilor, tradițiilor și spiritului românesc în anul centenarului Marii Uniri. ROMÂNIA COPIILOR este despre copiii noștri, despre țara noastră şi despre oamenii buni. Este despre acceptare și integrare, pentru că, dincolo de orice dizabilitate, există o abilitate care trebuie descoperită, încurajată și promovată. La eveniment au fost  prezente ansambluri folclorice de copii din țară, dansatori și interpreți de muzică populară, ce au reamintit tuturor de simbolurile naționale, de dragostea de artă, port, dans și cântul românesc. Şi, pentru că românul s-a născut poet, pe marea scenă a Festivalului CONIL – ROMÂNIA COPIILOR au fost și recitatori, interpreți, trupe de teatru care au readus  în atenția publicului scrierile marilor poeți și compozitori români.

În foaier, un banner de mari dimensiuni i-a aşteaptat pe copii alături de artişti şi voluntarii CONIL să realizeze împreună un MANIFEST IDENTITAR- GÂNDURI pentru ROMÂNIA ce va rămâne mărturie. De asemenea, copiii şi părinţii s-au putut  bucura de atelierele organizate în foaier, de cele mai bune oferte ale expozanţilor din cadrul Târgului România Copiilor, de fotografii la minut şi de multe alte surprize!”, a declarat preşedintele Asociaţiei CONIL, Adela Hanafi.

Evenimentul “ROMÂNIA COPIILOR” s-a bucurat şi de sprijinul Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR. Cu acest prilej, domnul Ştefan Muscă,  preşedinte LAPAR filiala Giurgiu şi preşedinte al “Cooperativei Fermierii Patrioţi din România” a împărţit mere, biscuiţi şi steguleţe, provenite din donaţiile unor membri LAPAR.

„Promovarea valorilor, tradițiilor și spiritului românesc în anul centenarului Marii Uniri denotă sentimente de real patriotism. Ne-am aliat acestui program în ideea de a oferi copiilor fructe româneşti, păstrând astfel tradiţia gustului românesc. Fructele provin de la producătorii agricoli din judeţele Argeş şi Galaţi şi au gustul dulce, românesc. Prin acest gest ne propunem să transmitem un mesaj de educare a  copiilor în ceea ce priveşte consumul de fructe româneşti. Consumând fructe şi legume autohtone vom contribui la salvarea producţiei agricole şi vom susţine agricultura românească. Şi pentru că suntem români pentru România, personal am cumpărat şi 1500 de steguleţe, biscuiţi  dar şi mere pe  le-am oferi copiilor. Eu am fost sensibilizat de acest proiect ROMÂNIA COPIILOR şi în anul centenarului Marii Uniri doresc să conştientizăm, că păstrarea și promovarea adevăratelor valori şi tradiții româneşti sunt pentru viitoarele generaţii. Numai aşa vom trăi demn într-o ţară frumoasă şi bogată cu oameni harnici şi buni”, a spus Ştefan Muscă.