În prezent, doar unul din trei români își vinde aparatul vechi, iar unul din șase îl pastrează în sertar
Service Return, companie care gestionează door to door procesele de service și retur, cu peste 150.000 fișe de service și peste 50.000 de fișe de retur în cei 8 ani de activitate, anunță lansarea BuyBack.ro, platformă care achiziționează telefoane mobile uzate. Compania estimează că aprox. 10.000 de telefoane vor ajunge în programul BuyBack.ro în primul an de funcționare a serviciului, urmând ca anul viitor numărul acestora să se tripleze.
Potrivit BuyBack.ro, durata medie de utilizare a unui telefon mobil pe piața locală este de maximum 2 ani. După acest interval de timp, circa jumătate dintre români aleg să dea telefonul unei alte persoane din familie, 35% dintre aceștia optează pentru vânzarea lui, iar 15% îl depozitează într-un sertar. În topul motivelor pentru care românii își schimbă telefonul mobil se află: o ofertă mai avantajoasă făcută de operatorii de telefonie mobilă pentru un nou aparat, apariția pe piață a unui model nou sau gradul ridicat de uzare al acestuia.
Serviciul BuyBack.ro recent lansat vine în sprijinul utilizatorilor care vor să-și vândă telefonul printr-un proces profesionist, simplu și rapid. Astfel, aceștia pot intra pe www.buyback.ro, evaluează după câteva criterii starea actuală a telefonului pe care doresc să îl vândă și primesc instant o ofertă de preț estimativă din partea BuyBack.ro. Dacă sunt de acord cu oferta estimativă, completează o cerere, iar telefonul este ridicat gratuit de curier. Ajuns în sediul BuyBack.ro, telefonul este evaluat cu un software fără să fie dezasamblat, urmând ca utilizatorul să primească oferta finală de preț în maximum 24 de ore. În final, dacă oferta este agreată, BuyBack trimite banii în contul bancar sau Revolut al utilizatorului, urmând ca acesta să îi primească în doar 1 zi. De asemenea, pentru prima cerere finalizată cu refuzul ofertei, diagnosticarea și transportul dus-întors al telefonului sunt gratuite.
BuyBack.ro acceptă telefoane mobile folosite de la nouă dintre cele mai populare branduri, în diverse modele apărute în ultimii 3-5 ani. Prin rețeaua de service-uri partenere, compania repară telefoanele care pot fi recuperate și le repune în vânzare cu ajutorul partenerilor din retail.
Reprezentanții BuyBack.ro afirmă că primesc spre colectare și telefoane mai vechi, indiferent de brand sau vechime, ce sunt preluate de partenerii de la Ecotic în vederea reciclării. În prezent, procentul telefoanelor reciclate este de 10% din totalul telefoanelor colectate, compania estimând o creștere a procentului în viitorul apropiat.
Din datele oferite de companie, până în prezent, prețul mediu plătit clienților care au apelat la serviciul BuyBack.ro este de 150 euro.
„BuyBack.ro este un serviciu foarte util, care acoperă nevoia vânzării telefoanelelor mobile uzate printr-un proces profesionist. Astfel, experiența de vânzare este complet schimbată față de cea pe care o oferă în prezent site-urile de anunțuri. Utilizatorii noștri își pot vinde rapid telefonul mobil pe care nu îl mai folosesc, beneficiind de o estimare corectă a prețului, dar și de plată într-un timp foarte scurt, doar o zi. Mai mult, colectarea și evaluarea telefonului sunt gratuite, neimplicând niciun cost din partea acestuia. Printr-un proces foarte simplu, aceștia oferă șansa telefonului lor să fie reciclat corect sau refolosit de altcineva, contribuind la o economie circulară. În viitor, avem în plan extinderea serviciului și pentru alte categorii de produse precum tablete, laptopuri sau console de gaming”, a declarat Alin Bozga, Manager BuyBack.ro