Tractorul românesc ar putea fi noul Duster al utilajelor agricole

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan-Radu Oprea, a precizat după o vizită la compania IRUM, că tractorul românesc Tagro ar putea să fie unul dintre produsele care să relanseze exportul autohton.

Tagro – tractorul românesc ar putea fi noul Duster al utilajelor agricole. IRUM – O companie românească, a omologat noul tractor de concepţie proprie. Familia Oltean a investit în centrul de cercetare dezvoltare pariind pe creativitatea inginerilor autohtoni. Unii s-au întors chiar din Italia. Şi au reuşit. I-am vizitat cu un scop precis. Să le propun atacarea pieţelor tradiţionale unde tractorul românesc este cunoscut şi apreciat pentru robusteţea lui. Lucrul acesta poate fi realizat inclusiv cu sprijinul consilierilor economici prezenţi pe aceste pieţe şi prin intermediul programelor de promovarea a exportului sau a misiunilor economice. Cred că tractorul românesc poate fi unul dintre produsele care să relanseze exportul autohton. Mizând pe această reuşită Reghinul poate deveni un nou pol de dezvoltare. În jurul unei linii de asamblare, pe o rază se 100 km, de obicei, apar investiţiile firmelor furnizoare de subansamble”, a spus Radu Oprea.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri a adăugat că şi alte companii pot profita de succesul tractorului românesc, investiţia în propriul brand fiind şi o contribuţie la crearea brandului de ţară.

Şi alte companii pot profita de succesul tractorului românesc. În cazul familiei Gliga, cunoscuţii producători ai viorilor cu acelaşi nume, recunoaşterea internaţională a venit demult. Atât pentru calitatea instrumentelor muzicale produse, exportate în proporţie de 95%, cât şi prin numărul impresionant al trofeelor câştigate de clubul de dans modern. Familia Gliga poate deveni sursă de inspiraţie pentru alţi antreprenori români. Investiţia în brandul propriu este şi o contribuţie la crearea brandului de ţară”, a adăugat ministrul.