TRADUS introduce Instrumentul de Transparență a Prețurilor pentru toate produsele din platformă, inclusiv pentru utilajele agricole

 În România, TRADUS are peste 13.300 de cumpărători activi, care pot achiziționa autovehicule comerciale din toate cele 45 de piețe în care platforma operează.

 În agricultură, ca și în alte domenii conexe, echilibrul dintre venituri și cheltuieli poate fi unul strâns, de aceea orice economie este binevenită. TRADUS, platformă globală dedicată autovehiculelor comerciale și echipamentelor noi și rulate, parte din OLX Group, revoluționează modul de tranzacționare din această industrie prin lansarea „Instrumentului de Transparență a Prețurilor”. Inovația tehnologică are la bază folosirea inteligenței artificiale, se aplică tuturor produselor comercializate pe platforma TRADUS și ajută cumpărătorii și vânzătorii din România, dar și din celelalte 45 de piețe în care compania operează, să înțeleagă mai bine prețul real de pe piața globală a utilajelor grele.

Prin Instrumentul de Transparență a Prețurilor, TRADUS ajută utilizatorii, vânzători și cumpărători deopotrivă, să compare prețul unui autovehicul second hand sau al altui echipament dorit cu prețul unor produse similare ale aceluiași brand sau tip. Astfel, aceștia pot avea o imagine de ansamblu asupra produselor pe care le comercializează sau doresc să le cumpere, în comparație cu alte autovehicule sau echipamente ale aceluiasi brand sau tip de produs. Instrumentul de Transparență a Prețurilor este o inovație pe piața autovehiculelor comerciale, în care compararea produselor și estimarea valorii corecte a acestora este mai dificilă, față de alte piețe care comercializează alte tipuri de autovehicule utilizate.

 „TRADUS înseamnă inovație tehnologică pusă în slujba utilizatorilor noștri. Misiunea Tradus, prin întreg portofoliul său de servicii, este de a le oferi atât comercianților, cât și cumpărătorilor din toate piețele în care operăm, o oportunitate reală de a găsi cea mai bună ofertă de utilaje grele și autovehicule comerciale. Suntem un partener pentru utilizatorii TRADUS prin experiența unică pe care o oferim, iar acum, și prin Instrumentul de Transparență a Prețurilor, care va simplifica procesul de vânzare – cumpărare”, declară Spiros Kouloumpis, Business Intelligence Manager TRADUS.

În prezent, TRADUS operează în 45 de piețe, printre care și România, și este disponibilă în 22 de limbi străine. În România, platforma are peste 13.300 de cumpărători activi înregistrați și peste 500 de vânzători. În plus, varianta locală a platformei TRADUS înregistrează lunar aproximativ 180.000 de vizite și 60.000 de utilizatori unici. La nivel global, TRADUS numără peste 75.000 de cumpărători și aproximativ 9.500 de comercianți care listează cumulat peste 262.000 de autovehicule comerciale. Mai mult, TRADUS înregistrează aproximativ 600.000 de vizite unice pe lună.

Cum funcționează Instrumentul de Transparență a Prețurilor

Cu ajutorul Instrumentului de Transparență a Prețurilor TRADUS, utilizatorii pot vedea “Rating-ul de preț” sub prețul cerut al obiectului pe care îl vizualizează. Mai mult, utilizatorii au la dispoziție 3 indicatori diferiți pe baza cărora pot realiza comparația:

  1. Rating-ul de preț

Evaluarea reală a prețului reprezintă cât de mare sau scăzut este prețul solicitat, comparat cu prețurile cerute de vânzători. TRADUS folosește următoarele ratinguri:

  • Prețul excelent
  • Prețul corect
  • Costul prea mare
  1. Economiile estimate

TRADUS estimează valoarea pe piață a produsului menționat în anunț, bazat pe toate produsele brandului și tipul lor. Economiile estimate arată cât de mare sau mic este prețul produsului pe piață.

  1. Valoarea pe piață TRADUS

TRADUS estimează valoarea pe piață al autovehiculului comercial sau echipamentului prezent în anunț. Acesta este calculat folosind Inteligența Artificială avansată. Sute de atribute înrudite cu listarea produsului, prețuri și informații adiționale sunt luate în considerare, utilizând milioanele de listări din trecut și prezent.

Pe platforma TRADUS, utilizatorii pot căuta autovehicule comerciale second hand, utiliaje grele sau orice echipament la prețul corect, după brand sau după categoria produselor:  Autovehicule de transport, Autovehicule de fermă și echipament, Autovehicule pentru construcții și echipament, Echipamente de manipulare a materialelor

 

Despre TRADUS

TRADUS face parte din Grupul OLX, o rețea de platforme principale clasificate în 45 de piețe, inclusiv mărcile OLX, Autovit, Avito, Letgo, Dubizzle, Storia, Stradia.

Grupul OLX conectează persoane din toată lumea cu scopul cumpărării,  vânzării sau să schimbului de bunuri utilizate și servicii, facilitând tuturor postarea anunțului prin intermediul telefonului mobil sau paginii de internet. Sute de milioane de persoane din întreaga lume generează mai mult de 1,9 miliarde de vizite lunare, 37 de miliarde de vizualizări de pagină și 54 de milioane de anunțuri lunare pe piețele online ale Grupului OLX.