UniCredit semnează Carta Femei în Finanțe, angajându-se în direcția asigurării diversității de gen în serviciile financiare

 

UniCredit a anunțat faptul că Banca a semnat Carta privind femeile în finanțe, angajându-se să ofere întregul sprijin pentru a contribui la îmbunătățirea diversității de gen în sectorul serviciilor financiare din Marea Britanie și din întreaga lume. Implicarea în această inițiativă este parte a Planului de acțiune privind diversitatea stabilit la nivelul Grupului UniCredit care urmează unei serii de acțiuni decisive întreprinse deja de Bancă în vederea realizării unei distribuții de gen mai echilibrate la toate nivelurile. UniCredit lucrează în prezent la definirea țintelor interne specifice privind echilibrul de gen ca parte a aderării la Cartă, ținte care vor fi confirmate în septembrie 2018.

Jean Pierre Mustier, CEO al UniCredit, a comentat: „Diversitatea şi echilibrul de gen sunt priorităţi pentru UniCredit şi ne mândrim cu forța noastră de muncă deja diversificată. Acţionăm pentru a ne asigura că mediul nostru de lucru este construit pe respect și pe învățare continuă în conformitate cu cultura noastră One Bank, One UniCredit şi aspirăm să devenim unul dintre cei mai buni angajatori din sectorul financiar european. Pentru a ne atinge obiectivul, recunoaștem că o investiție permanentă în îmbunătățirea continuă a diversității și a echilibrului de gen este o necesitate”.

UniCredit a lansat în 2017 Planul său de acțiune privind diversitatea la nivel de Grup, plan care se axează pe dezvoltarea și susținerea diversității la toate nivelurile prin inițiative specifice referitoare la: recrutare, dezvoltare profesională, remunerație, echilibru între viața profesională și viața personală, informare și educare. UniCredit s-a angajat în vederea obținerii unei diversități mai mari a forței sale de muncă precum și a unui echilibru de gen mai bun începând din 2008, când banca a semnat Declarația comună privind oportunitățile egale și nediscriminarea. În 2011, UniCredit a lansat Programul său privind echilibrul de gen, iar în 2013 Banca a implementat o Politică privind egalitatea la nivel global precum și un proces de monitorizare care a inclus un Tablou de bord pentru echilibrul de gen.

În anul 2015, Banca a aderat la Club 30%1 și a semnat Principiile privind acordarea de autoritate femeilor pentru a-și reînnoi angajamentul privind realizarea unei distribuții mai echilibrate în funcție de gen la toate nivelurile Grupului și pentru promovarea talentelor feminine. În noiembrie 2017, UniCredit a semnat o nouă declarație comună cu Comitetul European de Întreprindere cu privire la Echilibrul dintre viața profesională și viața personală, reiterând importanța respectului față de personalul nostru.

Pentru a avea o evidență a progresului realizat, UniCredit monitorizează în prezent reprezentarea femeilor în forța de muncă a Băncii în contextul ierarhiei organizaționale de două ori pe an la nivel de Grup prin intermediul Tabloului de bord privind echilibrul de gen. Mai mult, detaliile privind structura forței de muncă a UniCredit sunt publicate o data pe an în Raportul Integrat al Grupului.

Despre Carta Femei în finanțe

Carta reprezintă un angajament prin care Trezoreria Regatului Unit (HM Treasury) și firmele semnatare colaborează în vederea construirii unei industrii mai echilibrate și mai echitabile. Firmele care semnează această Cartă se angajează să fie cele mai bune din sectorul lor. Carta solicită companiilor să se angajeze să susțină promovarea femeilor în posturi de vârf în sectorul serviciilor financiare, recunoaște diversitatea sectorului și faptul că firmele au puncte de pornire diferite în ceea ce privește echilibrul de gen și cere companiilor să raporteze public progresul realizat în această direcție în conformitate cu țintele lor interne pentru sprijinirea transparenței și a răspunderii necesare pentru a determina schimbarea.

Despre UniCredit

UniCredit este o simplă Bancă Comercială Pan-Europeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, oferind bazei de 26 milioane de clienţi o reţea unică vest-, central- şi est-europeană. UniCredit oferă clienților săi atât expertiză locală cât și internațională, furnizându-le un acces inegalabil la bănci de top din cele 14 piețe cheie ale sale prin intermediul rețelei bancare europene: Italia, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, România, Rusia, Slovacia, Slovenia și Turcia. Prin intermediul unei rețele internaționale de reprezentanțe și agenții, UniCredit deservește clienți în alte 18 țări din întreaga lume.