UTI va implementa un sistem de recunoaștere facială și analiză inteligentă a imaginilor pe Aeroportul Otopeni

UTI Grup a câștigat licitația organizată de Compania Națională „Aeroporturi București” pentru realizarea lucrărilor de modernizare, retehnologizare şi extindere a sistemului de supraveghere video al Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti. Valoarea proiectului este de 4,675 milioane de euro, fără TVA.

În cadrul acestui proiect, specialiștii noștri vor implementa o soluție de recunoaștere facială care are rolul de a avertiza personalul care asigură securitatea aeroportului de prezența unor persoane date în urmărire sau aflate pe listele de suspecți ale serviciilor de informații. Astfel, România se aliniază efortului global de depistare a persoanelor date în urmărire sau a suspecților de terorism.

De asemenea, în cadrul proiectului vom implementa și o soluție de analiză inteligentă a imaginilor care va detecta comportamente ce pot fi considerate suspecte si va avertiza personalul de securitate în momentul detectării acestora.

Soluțiile de recunoaștere facială și analiză inteligentă vor fi integrate cu camerele de supraveghere din aeroport.

Sistemele de securitate pe care UTI le va implementa pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă folosesc tehnologie de ultimă generație, asigurând, în același timp, mecanisme de protecție și confidențialitate a datelor (GDPR COMPLIANCE – acces la datele recunoscute doar pentru persoanele autorizate în acest sens).