Cristian Onețiu se implică în crearea celei mai mari comunități românești de business din zona Golfului

Cofondatorul Life Care, inclus în TOP 500 Forbes și Top 300 Capital, Cristian Onețiu a fost invitatul special al evenimentului Forum Antreprenorial Q1/2021, cu tema „Opțiuni de creștere și scalare a afacerilor în perioada de pandemie”, care a avut loc în luna aprilie, cu sprijinul Consulatului General al României din Dubai. Evenimentul dedicat antreprenorilor români cu afaceri active în Dubai și EAU a avut ca scop inițierea unor demersuri de asociere a acestora și de promovare a afacerilor românești. Cristian Onețiu, fondatorul comunității Business Mentors, de formare de mentori în afaceri dintre antreprenorii cu experiență, și al Scale-UP 1000, cea mai importantă comunitate de educație și susținere a mediului antreprenorial, a împărtășit din experiența sa în ceea ce privește valorile și munca în acest domeniu, dar și despre schimbările, cele mai bune soluții de readaptare și oportunitățile contextului actual.

Când mă gândesc la performanță în afara țării, mă gândesc la <Diaspora economică>, la antreprenorii cu afaceri proprii și intraprenorii ce conduc afaceri mari ale altora. Întâlnirea noastră a reprezentat o primă interacțiune care însă m-a convins de câteva aspecte importante, ce pot reprezenta un punct de pornire a unei comunități serioase de români în ecosistemul economic din zona Golfului. Consulatul este cu adevărat deschis și dornic să ajute, antreprenorii și intraprenorii sunt deschiși să se întâlnească și să învețe, economia încurajează investițiile și stimulează antreprenoriatul. Ținând cont de această situație unică sper ca antreprenorii să creeze și ei un context unic în care românii progresează ÎMPREUNĂ. De asemenea, dat fiind faptul că voi sta o bună perioadă aici în următorii 2-3 ani, spun foarte tare și răspicat: SUNT aici să ajut! ”, precizează Onețiu.

La rândul său, Consulul general al României în Dubai, Nicoleta Teodorovici declară că „am avut o seară minunată organizată de Cristian Onețiu, mentor, investitor și antreprenor de succes, și alături de antreprenori români din Emiratele Arabe Unite. Am aflat poveștile de succes ale românilor noștri care conduc afaceri solide de peste 12 ani în Dubai, prin perseverență și pasiune, și ale altor antreprenori care conduc afaceri tinere, cu potențial, întrucât <disponibilitatea s-a întâlnit cu oportunitatea>. S-au generat idei extraordinare și chiar un plan de acțiune. Îmi exprim încrederea că este un prim pas în a aduna laolaltă mediul de afaceri românesc din EAU, vă așteptăm la următoarea întâlnire preconizată în luna iunie și adresez sincere mulțumiri lui Cristian Onețiu și tuturor participanților”.

Și feedbackurile celor prezenți la eveniment și a celor care au interacționat cu business mentorul român au fost pozitive, aceștia apreciind că „întâlnirea a fost peste așteptări”, „evenimentul a fost foarte util, o inițiativă bine-venită! M-am bucurat tare să cunosc oameni interesați de antreprenoriat, care își doresc să construiască o comunitate de afaceri aici în Dubai. Aș vrea să mă implic și în următoarele întâlniri și să ajut cum pot. Mulțumesc mult!” sau că această interacțiune a fost „plină de energie, de idei minunate și inovatoare. Mi-a dat un avânt imens în direcția măreției.

Consulatul României din Dubai își propune în continuare organizarea de noi evenimente pentru a susține și a promova antreprenorii români, investitorii care doresc să dezvolte afaceri în EAU și în România, prin acțiuni concrete ca prezentarea mediului de afaceri, oportunități de afaceri și investiții, date macroeconomice, filosofia spațiului, ghidul de afaceri și facilitarea schimburilor și interacțiunilor proactive.