A doua generație de Antreprenori în Agricultura 4.0 a început cursurile de perfecționare managerială

Clubul Fermierilor Români a lansat  astăzi  cursurile pentru programul Antreprenor în Agricultura 4.0, care a ajuns la cea de-a doua ediție. 32 de manageri de ferme din toate regiunile țării s-au înscris la cursurile de perfecționare managerială, care se vor desfășura în perioada noiembrie 2022 – februarie 2023.

Cursurile se vor avea loc la București și Predeal și vor fi urmate de sesiuni aplicate în fermele participanților, unde aceștia vor realiza schimburi de bune practici agricole și de idei inovative specifice dezvoltării propriei afaceri în condițiile socioeconomice actuale.

Noi, Clubul Fermierilor Români, credem cu tărie că pentru a asigura profitabilitatea afacerii în agricultura secolului XXI este nevoie, mai mult ca oricând, de adaptabilitate și de deschidere pentru implementarea noilor practici agricole. Din acest motiv, am dezvoltat programul de perfecționare managerială Antreprenor în Agricultura 4.0. prin care sprijinim managerii de ferme în a-și crește competitivitatea afacerii într-un mediu aflat într-o continuă schimbare și să inoveze, atât la nivel managerial, cât și tehnologic”, a declarat Florian Ciolacu, Director Executiv.

Prima ediție a programului a înregistrat un real succes demonstrat prin investițiile și schimbarea strategiei de business a participanților, precum și prin crearea și menținerea legăturilor personale și comerciale dintre absolvenți. În cele 21 de zile de curs participanții își vor dezvolta abilitățile privind administrarea și diversificarea activității agricole, dar și cunoștințele de agricultură digitală, comerț cu cereale, accesare de fonduri europene și noi reglementări europene. Programul este completat de cursuri de dezvoltare personală menite să ofere fermierului de astăzi o imagine de ansamblu asupra factorilor multidisciplinari cu care interacționează zilnic”, explică Bogdan Chiripuci, Manager Politici și Programe în Agricultură.

Am urmat anul trecut programul Tineri Lideri pentru Agricultură” organizat tot de Clubul Fermierilor Români, așa că înscrierea în programul Antreprenor în Agricultura 4.0 a venit ca un pas firesc în dezvoltarea mea profesională ca fermier și manager. Sunt încântat să cunosc oameni noi și să dobândesc noi competențe necesare pentru afacerea mea”, spune George Chiriță, participant al celei de-a doua serii.

Antreprenor în Agricultura 4.0 își propune perfecționarea managerială a administratorilor fermelor românești pentru transformarea propriei afaceri într-un model de business sustenabil. Programul a fost lansat în prezența conducerii Clubului Fermierilor Români, a absolvenților primei serii și a presei.