ATTU desfășoară campania anti Covid-19 pentru elevi și grupuri sociale defavorizate

Începând cu luna mai, Asociația Țara Tinerilor Uniți a demarat campania ATTU anti COVID-19 care urmărește două direcții, cea educațională și cea socială.

Astfel, primele acțiuni realizate în vederea atingerii obiectivelor propuse au fost:

  • Asigurarea unui număr de 150 de dispozitive SMART (tablete) pentru 150 de elevi ai Școlii Generale din comuna Puiești, județul Vaslui, oferindu-le astfel suportul necesar pentru a urma școala online. De asemenea, vom asigura încărcarea periodică a cartelelor prepay astfel încât elevii să aibă acces la Internet.
  • Deplasări pe teren pentru asigurarea produselor alimentare de bază lunare pentru familii defavorizate și bătrâni afectați de criza COVID-19. Ne-am organizat și am distribuit pachete cu produse de bază pentru 5 bătrâni singuri, dar și necesarul alimentar pentru 6 familii.

Estimăm ca până la finalul campaniei să oferim suport material pentru elevi în valoare de peste 50.000 RON. De asemenea, vom încerca să ajungem la cât mai multe școli din localitățile sărace ale României, dar și la cât mai multe persoane afectate de această perioadă dificilă.

Obiectivele campaniei sunt acelea de a asigura atât sprijinul moral, cât și material necesar copiilor, dar și adulților astfel încât să treacă peste această criză cu bine.

Despre asociație

Asociația “Țara Tinerilor Uniți” este o organizație nonguvernamentală ce desfășoară activități în interes general, având personalitate juridică de drept privat fără scop patrimonial,  înființată în luna mai 2014, caracterizată printr-o mare mobilitate în ceea ce priveşte modul său de acțiune, dar şi direcțiile în care se concentrează activitățile acesteia.

Prin această mobilitate, de la faza incipientă până în prezent, Asociația “Țara Tinerilor Uniți” s-a concentrat pe identificarea corectă şi susținută a nevoilor cu care comunitatea se confruntă, dar şi pe atragerea resurselor necesare pentru soluționarea acestor nevoi.

Una dintre caracteristicile noastre principale este dinamica şi implicarea de care am dat dovadă în identificarea, interpretarea şi soluționarea problemelor pe care societatea le are, catalizând astfel resurse de care administrația publică nu dispunea la un moment dat.

Pentru mai multe detalii despre campaniile active, dar și despre istoricul asociației, puteți accesa următoarele link-uri:

► Catalogul de prezentare al asociației: https://tinyurl.com/catalog-attu-2020

► Prezentarea campaniei în desfășurare (#AttuAntiCOVID19): https://tinyurl.com/attu-anti-covid19
► Ce am realizat în cadrul campaniei ATTU anti COVID19 până acum: https://ongattu.ro/attu-anti-covid19