Beneficiile sucului de Noni sunt bine cunoscute şi apreciate!

Noni se foloseşte îndeosebi în Malaezia, Filipine, India, Hawaii, America de Sud, unde proprietăţile sale terapeutice sunt bine cunoscute.

Alcaloizi
S-au descoperit în compoziţia fructului noni o serie de alcaloizi cu beneficii uimitoare asupra sănătăţii cum ar fi:
Xeronina: activator enzimatic şi stimulator al sistemului imunitar.
Damnacantal: anticancerigen şi stimulator al sistemului imunitar, îndeosebi al macrofagelor.

Tonic general
Fructul de noni şi sucul obţinut din acest fruct este un foarte bun tonic general, pentru a reda vitalitatea întregului organism, prin proprietăţile sale stimulatoare, antimicrobiene şi analgezice.
Sucul de noni este foarte indicat în perioadele de stres fizic sau psihic.

Vitamine şi minerale
Fructul noni conţine vitamine, minerale, oligoelemente, enzime, antioxidanţi. Noni conţine vitaminele: A, C, beta-caroten, B3. Fructul noni este bogat în minerale precum seleniu, deosebit de important pentru imunitate, fier şi potasiu.

Antimicrobian
Fructul noni are în compoziţie agenţi antibacterieni naturali, antivirali şi antifungici. Anumite substanţe din compoziţia fructului noni, cum ar fi acubina, rubiadina şi alazarina, sunt antibiotice naturale. De aceea, fructul noni se foloseşte în Asia pentru tratarea gastroenteritelor bacteriene produse de infecţiile cu E.coli, salmonella, shigella.

Protecţie cardiovasculară
Fructele de noni conţin un fitosterol vegetal cu acţiune hipocolesterolemiantă, care reduce depozitele de colesterol de la nivelul vaselor. De asemenea, scopoletinul, o substanţă întâlnită în noni este vasodilatatoare naturală, având proprietăţi hipotensive.

Aminoacizi
Fructul noni conţine numeroşi aminoacizi importanţi pentru buna funcţionare a organismului:

 • alanină
 • arginină cu rol important în detoxifierea organismului
 • cistină
 • glicina
 • prolină
 • tirozina: precursor al dopaminei, adrenalinei şi hormonilor tiroidieni

Fructul noni conţine șapte din cei nouă aminoacizi esenţiali, denumiţi aşa datorită faptului că nu se pot sintetiza în organism, fiind necesar aportul extern, din alimentaţie.

 • Izoleucina
 • Leucina intră în structura feritinei, fiind indicată în anemii. Stimulează sinteza de proteine musculare, reglează creşterea celulară, intră în structura hormonilor sterolici
 • Lizina intră în structura colagenului şi elastinei din piele. Este utilizată pentru sinteza majorităţii proteinelor din organism, inclusiv pentru sinteza anticorpilor. Lizina este necesară pentru absorbţia calciului
 • Metionina este utilizată pentru sinteza altor aminoacizi în organism: taurina, cisteina, carnitina. Este utilizată pentru sinteza fosfolipidelor: lecitină, fosfatidilcolină din creier
 • Fenilalanină este utilizată pentru sinteza tirozinei, aminoacid precursor al hormonilor tiroidieni, melaninei (din piele) şi adrenalinei. Fenilalanina are de asemenea efecte analgezice şi antidepresive
 • Triptofanul este precursor în sinteza neurotransmițătorului serotonină, precursor în sinteza vitaminei B3 (niacină).Deficitul de triptofan favorizează depresia. Triptofanul se găseşte şi în lapte, seminţe de susan, seminţe de floarea-soarelui, soia
 • Valina

În concluzie, fructul noni poate fi utilizat pentru proprietăţile sale benefice în afecţiuni precum: infecţii (bacteriene, parazitare, fungice, virale), cancer, hipercolesterolemie şi hipertensiune, boli reumatismale, alergii, tulburări ale somnului, depresie, boala Alzheimer. Orice om are toate motivele să consume acest miraculos fruct pentru a-şi ajute organismul să aibe o bună funcţionare o cât mai lungă perioadă de timp. Un strop de sănătate nu strică niciodată.

Nenumărați oameni de ştiinţă și medici din întreaga lume au raportat uimitoare îmbunătăţiri ale stării de sănătate care le-au schimbat viaţa, ca urmare a consumului de suc de noni. Renumitul medic Ph.D Neal Solomon a întocmit numeroase studii care indică îmbunătățiri semnificative a stării de sănătate ca urmare a consumului de suc de noni.
Bazate pe practica clinică și numeroase studii pe animale, se crede că bogatele polizaharide găsite în sucul făcut din fructele de noni atacă celulele anormale şi ajută sistemul imunitar prin stimularea organismului. În studiile efectuate pe animale în cazul tumorilor, tratamentele cu suc de noni au redus formarea de celule anormale în inimă, plămâni, ficat, și rinichi şi a prelungit durata de viaţă la şoareci cu mai mult de 75%. Sa demonstrat ștințific ca fructul noni conţine numeroşi aminoacizi importanţi pentru buna funcţionare a organismului: alanină, arginină cu rol important în detoxifierea organismului, cistină, glicină, prolină, tirozina ( un precursor al dopaminei), adrenalinei şi hormonilor tiroidieni.

Acesta poate fi consumat şi în forma brută, dar reputația sa de a fi unul dintre cele mai scârbos-mirositoare alimente de pe planetă, este bine întemeiată. Noni este cunoscut pentru proprietăţile sale medicinale. Fructele de noni, semințele de noni, florile de noni, rădăcinile de noni și scoarța arborelui de noni sunt toate folosite într-un fel sau altul în scopuri medicale, iar acestea au fost utilizate cu foarte mult timp in urmă. Cea mai veche referire la utilizarea acestora în tratarea diferitelor afecțiuni datează de mai multe mii de ani, în scrierile sanscrite din India.

Deoarece cresc în diferite locuri ale lumii, pentru fructele de noni, există la fel de multe utilizări medicinale tradiționale. Pentru utilizări topice, el poate fi folosit crud sau pisat într-un terci și amestecat cu sare. Balsamul nu tocmai frumos mirositor poate fi aplict pe oasele rupte. De asemenea, este utilizat local pe zonele muşcăturilor de animale, muşcăturilor insectelor, inflamații și arsuri. În unele locuri, frunzele încălzite sunt plasate pe piept pentru a calma greaţa, tusea și colicii sau pe frunte pentru a trata durerile de cap.
Tonicele realizate din diferite părți ale arborelui de noni sunt folosite pentru a trata ochii, pielea, guta, gâtul și problemele stomacale. Vindecătorii tradiționali folosesc extract de noni pentru tratarea artritei, menstruație, dizenteriei, lumbago, astm, împotriva viermilor intestinali, intoxicației alimentare, greaţă şi urinare, a intestinului şi problemelor respiratorii.

 

Beneficiile medicale ale Sucului de Noni

 • fructul de noni conține vitamine, minerale și aminoacizi care, în calitate de supliment nutritiv este utilizat și pentru creșterea energiei organismului și conține antioxidanţi ce ajută la încetinirea şi deteriorarea celulelor, fiind considerat cel mai eficient mijloc natural în lupta împotriva cancerului
 • scade hipertensiunea arterială
 • îmbunatățește procesele metabolice
 • are efect antialergic și analgezic
 • ajută la sintetizarea proteinelor în organism, reglează sistemul hormonal și are un efect pozitiv asupra glandei tiroide stimulând funcționarea acesteia
 • reglează somnul
 • ajută la reducerea tensiunii arteriale crescute
 • este un foarte bun fortifiant al sistemului imunitar prin stimularea formării celulelor T si B, precum şi a macrofagelor şi celulelor limfocitare, organismul fiind astfel capabil să reziste îmbolnăvirilor
 • scade nivelul de glucoză la pacienţii cu diabet zaharat
 • îmbunătăţeşte starea generală psiho-fizică
 • sporeşte reacția biochimică în celulă, reface celulelor degradate și repară leziunile celulare
 • elimină toxinelor din celule
 • oferă protecție împotriva bolilor infecţioase prin pronunţatul său efect antibacterian (cu atât mai mult această protecție este oferită în cazul afecţiunilor gastrice, prin forma lichidă a produselor noastre – produsul nostru de referința, Sucul Tahitian Noni Original)
 • creşte rezistenţa la efectele stresului

* Se recomandă consumul de Suc de Noni cu precădere dimineaţa şi seara, cu jumătate de oră înainte de masă.