Demarează lucrările de execuţie pentru consolidarea şi reabilitarea clădirii Cazinoului din Constanţa

Compania Naţională de Investiţii, instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a notificat Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Primăria Municipiului Constanţa privind demararea lucrărilor de execuţie pentru consolidarea şi reabilitarea clădirii Cazinoului din Constanţa.

Amplasamentul fusese predat constructorului pentru efectuarea etapei de proiectare din data de 15 ianuarie a.c., în prezenţa ministrului lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ştefan.

” Am promis că voi urmări îndeaproape lucrările la acest obiectiv pentru că este un simbol al litoralului şi al României. Îi asigur pe constructori că, din partea ministerului pe care îl conduc, au toată susţinerea astfel încât să nu fie înregistrate întârzieri nici în derularea lucrărilor şi nici în decontarea acestora. Finanţarea este asigurată”, a spus Ion Ştefan.

Conform contractului, asocierea AEDIFICIA CARPATI SA & SC REMON PROIECT SRL & SC PROFESIONAL CONSTRUCT PROIECTARE SRL & SC TEHNOINSTAL SR va executa lucrări de consolidare şi restaurare a clădirii principale (S+P+1E+M, pod parţial şi rampă de acces către subsol), dar şi a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă). Durata contractuală pentru realizarea lucrărilor este de 27 de luni, iar valoarea investiţiei se ridică la 56.627.697,09 lei cu TVA.

„Vom urmări îndeaproape derularea lucrărilor şi fiecare etapă din acest proiect astfel încât, la sfârşitul lucrărilor, să putem preda cea mai frumoasă clădire de pe întreg litoralul Mării Negre. Constructorii vor avea parte de tot sprijinul nostru pentru ca lucrările să fie finalizate în termenul contractual asumat”, a declarat Manuela Pătrăşcoiu, directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii S.A.