Reynaers Aluminium România: Industria de construcții nu se confruntă încă cu întreruperi ale activității

Reynaers Aluminium România, parte a liderului european pe segmentul soluțiilor de aluminiu pentru sectorul de construcții, își desfășoară activitatea în condiții normale și livrează în continuare către proiectele de construcții aflate încă în derulare. Potrivit companiei, contextul pandemiei nu a afectat încă semnificativ sectorul de construcții, chiar dacă importurile se derulează cu ușoare întârzieri, pe șantierele din țară activitatea continuă și apar comenzi pentru proiecte noi.

Potrivit companiei, conducerea a luat măsuri proactive pentru a se asigura că vor livra fără probleme și au sporit stocurile de produse cu rulaj mare, precum și pe cele unde exista dependență de un singur furnizor. Contactul cu furnizorii din regiunile afectate este menținut zilnic, pentru evitarea eventualelor blocaje, situația fiind încă sub control.

„Ne confruntăm cu o situație nouă, ca toată lumea, și încă nu putem estima pe termen mediu și lung care vor fi repercusiunile la nivel de business. Anticipăm că riscurile de luat în seamă în perioada următoare vor fi impredictibilitatea economică și riscul valutar. Prioritatea noastră principală în acest moment este siguranța echipei interne și a celor cu care lucrăm. Cei mai mulți dintre colegii noștri își desfășoară activitatea de acasă, iar pentru cei care necesită deplasarea la locul de muncă am luat toate măsurile de prevenire astfel încât să lucreze în condiții de siguranță.”, a declarat Daniel Popa, Country Manager Reynaers Aluminium România.

În ceea ce privește efectele pe care le va lăsa la nivel economic și pe piața de construcții această pandemie, în cazul în care această situație se va prelungi și vor apărea noi restricții de la guvern pentru prevenirea extinderii pandemiei, compania anticipează o scădere a pieței de construcții pentru acest an.

În prezent, Reynaers Aluminium România are în desfășurare mai multe proiecte printre care se numără One Floreasca City, Record Park, Țiriac Tower, Campus 6, Aviației Park, Lidl, Sema Park, Electroputere Craiova, Sema Park, Arossa Residence s.a.m.d.

 

Despre Reynaers România

Reynaers Aluminium, parte a grupului Reynaers, este unul din liderii europeni specializați în dezvoltarea soluțiilor durabile din aluminiu pentru uși, ferestre, pereți cortină, sisteme glisante, parasolare și sere. La nivel global, produsele Reynaers Aluminium se comercializează în 70 de țări. Înființat în 1965, grupul Reynaers, cu sediul in Duffel, Belgia, are peste 2.322 de angajați, în peste 40 de țări, la nivel mondial și a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 580 milioane euro.

Prezentă pe piața locală din 2006, Reynaers Aluminium România a cunoscut o creștere rapidă pe piața de profil, produsele adresându-se proiectelor rezidențiale, comerciale, office sau industriale. Printre lucrările de referință se numără Oregon Park, Brașov Business Park, Promenada Mall, Afi Business Park, Amber Gardens, One Charles de Gaulle, One Herăstrău Plaza, One Floreasca City, Țiriac Tower, The Light, Rahmaninov Residence, Aviației Park, Catedrala Mântuirii Neamului, Arctic Găiești etc.

Reynaers Aluminium România a fost desemnat în 2019 cel mai bun furnizor de materiale din industria de real-estate în cadrul galei CIJ Awards.