Ryanair a anunţat că urmează să concedieze 15% din totalul forţei de muncă

În contextul actual şi pe fondul crizei provocate de pandemia de COVID-19, Ryanair a anunţat că urmează să concedieze 15% din totalul forţei de muncă, respectiv 3.000 de angajaţi: piloţi şi însoţitori de zbor. Totodată, este posibil să existe tăieri de salarii de până la 20% pentru restul personalului rămas.

“Reducerile planificate reprezintă minimul de care avem nevoie doar pentru a supravieţui în următoarele 12 luni. În cazul în care nu va fi găsit un vaccin, probabil va trebui să anunţăm mai multe concedieri şi tăieri de salarii mai profunde în viitor. Până la data de la 1 iulie vor fi anunţate detaliile exacte legate de concedieri şi reduceri salariale. Şi executivului companiei i-a fost tăiat salariul cu 50% în lunile aprilie şi mai, acceptând această reducere salarială pentru tot restul anului financiar curent, care se va încheia în martie 2021”, a declarat  Michael O’Leary, şeful companiei.

Ryanair a mai anunţat că se aşteaptă să raporteze o pierdere netă de peste 100 de milioane de euro în primele trei luni ale anului, cu pierderi suplimentare în al doilea trimestru.