Ultima șansă pentru înscrierea în competiția Future Makers, cu premii totale de 20.000 de euro

Tinerii cu idei antreprenoriale orientate către viitor mai au la dispoziție încă 4 zile pentru a aplica la competiția Future Makers. Termenul limită extins este 7 iunie şi sunt așteptate să aplice echipe cu cel puțin jumătate tineri între 18 şi 29 de ani care au idei de business pe care vor să le transforme în realitate.

Future Makers este un program educațional de antreprenoriat adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, în zeci de ateliere de antreprenoriat în 2020. Aflat anul acesta la a treia ediție programul pune la dispoziție premii totale în valoare de 20.000 euro, incubare și mentorat pentru idei care propun soluții concrete de rezolvare a provocărilor pe care viitorul ni le pregăteşte.

România are nevoie acum de multe soluții care să susțină  adaptarea la riscul pandemiei, la noile forme de muncă, comerț, entertainment, educație, transport, interacțiune în spații publice și generația care intră în perioada următoare pe piața forței de muncă va găsi mai puține lucruri de-a gata și mai multe de creat. Fie că soluția ia forma unui viitor SRL, proiect sustenabil de ONG, mișcare civică care își caută un model sustenabil, noi putem ajuta cu formatori specializați, mentori, conectare internațională și premiile de 20.000 de euro.

EcoTree, Aventurile lui Tzitzi-Poc, I’m Fine, Veltra Bikes, Auttie, Re-cycled sunt câteva din ideile câștigătoare din anii trecuți, și, într-o ediție extraordinară în luna martie, 3 soluții românești la provocările Covid-19 au primit deja suport financiar și mentorat în Future Makers: VecinulTau.ro, platformă de ajutor în vecinătate, Air Up – prototip de ventilator medical și Smart Disinfection System, poartă de dezinfectare.

George Buhnici (antreprenor), Andreea Roșca (antreprenor), Marius Ștefan (Autonom), Sergiu Neguț (MSM/ FintechOS), Paris Nikolopoulos (Coca Cola România), Ioan Iacob, (Qualitance), Mihai Toader-Pasti (EFdeN), Ionuț Bonoiu (Forbes România), Irina Anghel Enescu (South Eastern European Private Equity & VC Association) și Viorel Urda (marele câștigător Future Makers 2019) sunt membrii juriului Future Makers, care așteaptă să selecteze cele mai bune 50 de idei de afaceri de viitor. Înscrierile au loc pe https://futuremakers.ro/aplica-2020/ până pe 3 iunie 2020.

“Momente de incertitudine ca cel pe care-l trăim acum generat de pandemia Covid-19 ne dovedesc cât de importantă e educația orientată către viitor, dezvoltarea agilității și a capacității de inventare și reinventare. Alături de partenerii noștri am reușit în ultimii  ani să construim spații de învățare și creștere pentru 100 de echipe de tineri, multe dintre ele reușind deja să dezvolte afaceri sustenabile care au accesat apoi investiții de sute de mii de euro. Continuăm și în 2020 să dezvoltăm o comunitate puternică de tineri care înțeleg mai bine oportunitățile și provocările viitorului. Mai multe resurse despre ce se schimbă în perioada aceasta în fiecare industrie am pus gratuit la dispoziția tuturor cu 45 de conversații Future Talks disponibile aici   Ciprian Stănescu, Co-Fondator, Social Innovation Solutions

Despre Future Makers

Future Makers este un program educaţional de competențe antreprenoriale pentru 2,000 de tineri și competiţie de idei de business pentru viitor cu premii totale de 20.000 de euro. Programul este finanţat de Fundaţia Coca-Cola, susținut de Raiffeisen Bank România şi ENEL România, fiind organizat de Global Shapers Bucharest Hub, parte a rețelei globale de organizații de tineri a World Economic Forum, şi de Social Innovation Solutions, organizație de sprijin pentru inovare şi antreprenoriat social.

Despre Social Innovation Solutions

Social Innovation Solutions este o organizație ce oferă consultanță, traininguri și facilitarea conversațiilor strategice pentru ONG-uri și corporații în impact social și inovație și dezvolta programe educaționale si competitii de business pentru tineri: Social Impact Award sau Future Makers, precum și platformele de conversații despre viitor: Future Summit și Future Talks. Mai multe detalii pe www.socialinnovationsolutins.org

Despre Global Shapers Bucharest Hub

Global Shapers este parte a unei rețele globale de tineri a World Economic Forum cu 368 de filiale, prezentă în 156 de țări pentru a susținute puterea acestora de agenți ai schimbării, pentru a-i conecta la inovații din întreaga lume, mai multe detalii pe www.globalshapers.org.

Mai multe detalii despre eveniment şi competiţie pe www.futuremakers.ro și pe pagina noastră de Facebook.