Ferma automată de testare a Electronic Arts România rulează peste 200.000 de teste pe an

Electronic Arts România operează cea mai mare fermă automată de testare din întreaga rețea globală de studiouri EA. Cuprinzând peste 600 de console și terminale, ferma de testare automată susține echipele EA România în dezvoltarea celor mai bune experiențe interactive din lume, eliminând sarcinile repetitive și oferind echipelor oportunitatea de a petrece mai mult timp în procesele creative.

Echipele din cadrul Electronic Arts România pun foarte mult accent pe controlul calității produselor pe care le furnizează către milioane de utilizatori la nivel global, iar testarea reprezintă un element esențial în această privință, pentru a se asigura că produsul final respectă cele mai înalte standarde.

Ferma automată de testare reprezintă rezultatul unui efort comun la nivelul studioului din București, fiind dezvoltată de o echipă multidisciplinară formată din ingineri și analiști din cadrul Electronic Arts România. Cele peste 600 de terminale din cadrul fermei automate de testare includ console Gen 4 și Gen 5, dar și PC-uri și terminale mobile (Nintendo Switch). Procesele automatizate rulează până la 200 de mii de teste pe an și îndeplinesc, la nivelul tuturor terminalelor, peste 3 milioane de ore de automatizare efectivă pe parcursul ultimului an.

„Ferma automată de testare din cadrul EA reprezintă un proiect special, pentru că pe lângă faptul că demonstrează că testarea a evoluat fantastic în ultimii ani, ne ajută să salvăm timp extrem de valoros pentru echipele noastre, timp pe care îl putem realoca altor proiecte mai creative. De asemenea, ferma de testare automată este totodată un exemplu al expertizei tehnice a echipelor în ceea ce privește tehnologii precum .Net Core pe parte de Backend, Angular pentru Frontend, SqlServer pentru bazele de date sau Rabbit MQ pentru Microservices Orchestration. Chiar este dovada a cum tehnologia poate fi folosită pentru a transforma modul de lucru într-unul mai eficient, mai eficace și mai ales mai distractiv.”, a menționat Andrei Ignat, Director Tehnic în cadrul Electronic Arts România.

Studioul EA din București este totodată cel mai mare centru de Quality Verification din rețeaua internațională de studiouri Electronic Arts. În cei peste 16 ani de activitate pe piața locală, Electronic Arts Romania a crescut de la 7 la peste 1.900 de angajați și colaboratori. Studioul se numără printre cele mai mari companii de tehnologie și producătoare de jocuri video din România, și continuă să se dezvolte, fiind în căutarea de noi colegi. Mai multe informații despre rolurile disponibile, aici.

Despre Electronic Arts România

Electronic Arts România este una dintre cele mai mari companii de tehnologie care operează în România și unul dintre singurele două studiouri la nivel mondial în care este dezvoltat FIFA, alături de EA Vancouver.
EA România este prezentă în țara noastră din anul 2005 și în această perioadă a dezvoltat numeroase titluri best-seller, precum FIFA, Need for Speed, UFC Mobile, NBA Mobile și NHL. Echipa multidisciplinară de specialiști care se află în spatele dezvoltării unora dintre cele mai populare serii de jocuri video din lume e formată din peste 1.900 de oameni din diverse arii de activitate, precum producători, ingineri software, game designers, manageri de proiect, animatori, graficieni, creatori de conținut, UX experts, QA analysts, technical artists, technical leads, cybersecurity specialists, system administrators și mulți alții.