524 de pacienti romani, in crestere cu 60%, au apelat la serviciile medicale ale spitalului WPK din Viena in primele 6 luni din 2021

Pandemia de coronavirus a dus la cresterea atentiei pe care oamenii o acorda sanatatii si tratarii problemelor medicale existente. Spitalul Wiener Privatklinik, certificat drept unul dintre cele mai bune spitale din lume in 2021, conform publicatiei americane Newsweek, si unul dintre cele mai mari spitale private din Viena, a primit un total de 524 de pacienti romani in primele 6 luni ale anului 2021. Numarul acestora a fost in crestere cu 60% fata de aceeasi perioada din 2020.

 Printre cele mai solicitate servicii medicale in cadrul spitalului Wiener Privatklinik in primele 6 luni ale acestui an au fost cele de diagnostic si tratament oncologic, interventiile de chirurgie cardiovasculara, chirurgia toracala, chirurgia sarcoamelor si interventiile de chirurgie ortopedica, precum si cel de second opionion.

 „Desi pandemia de coronavirus a afectat in principal sistemul medical si multi pacienti au fost nevoiti in 2020 sa amane tratamentele medicale necesare, anul 2021 a venit cu o imbunatatire pe aceasta zona. Ne bucuram sa vedem ca oamenii pun sanatatea pe primul loc si acorda prioritate rezolvarii problemelor medicale. Spitalul Wiener Privatklinik a fost si este in continuare aproape de pacientii romani, indiferent daca au ales sa se deplaseze la Viena sau au optat pentru consultatii medicale online. In plus, spitalul are in continuare implementate toate masurile necesare pentru ca pacientii sa aiba acces in siguranta la serviciile noastre performante de diagnostic si tratament”, a declarat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing si Pacienti Internationali al Wiener Privatklinik.

Pe langa deplasarea la spitalul WPK din Viena pentru diferite interventii, peste 120 de pacienti romani au solicitat consultatii medicale online acordate de experti austrieci in peste 30 de specialitati medicale, care se realizeaza prin intermediul platformei WPK Online Healthcare Center, pe care spitalul a lansat-o in 2020. Cele mai solicitate servicii medicale au fost cele de: oncologie, second opinion radiologie, medicina interna, cardiologie, reumatologie, ortopedie, endocrinologie, dermatologie, gastroenterologie, psihiatrie si ORL.

Pacientii romani au asigurati 4 manageri de caz vorbitori de limba romana, astfel incat intregul proces sa fie unul facil. Acestia ofera consiliere personalizata fiecarui pacient in parte si il ajuta cu toate etapele pana la intrarea in intalnirea fizica sau online cu specialistul.

Anual, Wiener Privatklinik primeste aproximativ 4.000 de pacienti internationali. Dintre acestia, circa 40% sunt pacienti romani, fiind urmati de cei rusi si ucrainieni. In centrele de competenta ale spitalului, pacientii au acces la servicii medicale de inalta performanta, prin imbinarea solutiilor de diagnostic si tratament de ultima generatie, cu expertiza unei echipe interdisciplinare de elita si conditiile de spitalizare de 5 stele.

Mai mult de jumatate dintre pacientii se adreseaza WPK Central European Academy Cancer Center, cel mai mare centru privat de diagnostic si tratament ultra-specializat al cancerului din Europa Centrala si de Est. Centrul ofera tratamente de ultima ora, supraspecializate in 8 clase de afectiuni oncologice, alaturi de un pachet complet de servicii care include diagnosticare, tumor board (consultare interdisciplinara pe diagnostic si schema de tratament), pregatire, terapie si monitorizarea pacientului.

Despre Wiener Privatklinik

Wiener Privatklinik (WPK), infiintat in 1871, cu sediul la Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria si certificat ca unul dintre cele mai bune din lume in 2021. Spitalul acopera o gama de peste 30 de specialitati medicale, cu 14 centre de competenta, 145 de paturi, un departament de chirurgie cu 4 sali de operatie. Serviciile avansate de imagistica din cadrul Centrului de Radiologie cu PET-CT si medicina nucleara reprezinta o entitate suplimentara pentru WPK. In cadrul spitalului WPK s-a infiintat in 2020 singurul centru privat de radioterapie din Austria. Mai mult de 250 de experti austrieci renumiti din cele mai diverse specialitati sunt activi in cadrul Wiener Privatklinik, folosind cele mai inovatoare metode de diagnostic si tratamente de ultima generatie.