Ambasador CSR, echipa Groupama sprijină comunitățile locale

Pentru a avea o contribuție cât mai relevantă la nivelul comunităților și pentru a încuraja voluntariatul, Groupama, liderul pieței de asigurări din România, implementează un nou program de CSR, alături de echipă.

Integrată în toate nivelurile de business, strategia de CSR este aliniată principalelor valori ale companiei și se traduce în principii ferme de acțiune. Responsabilitatea, solidaritatea, proximitatea și devotamentul stau, astfel, la baza angajamentelor Groupama de a se implica în dezvoltarea comunităților, de a aduce un plus de încredere în viețile oamenilor, de a fi autentici și de a acționa acum, pentru viitor.

Echipa Groupama joacă și ea un rol important în strategia de responsabilitate socială a companiei, prin contribuția directă la implementarea ei, cât și la luarea deciziei de a sprijini cauze relevante pentru diverse comunități locale. Procesul este posibil prin intermediul unui program intern, Ambasador CSR, creat de Groupama în 2020, ale cărui obiective principale sunt acelea de a acoperi nevoi reale identificate la nivelul unor comunități locale, precum și de a construi parteneriate de lungă durată, cu beneficii tangibile pentru un număr cât mai mare de persoane. Programul Ambasador CSR are totodată și scopul de a încuraja voluntariatul și spiritul de inițiativă în rândul angajaților companiei, deveniți astfel Ambasadori CSR pentru comunitățile în care s-au născut, în care locuiesc sau lucrează.

Creativitatea și utilitatea proiectului au fost recunoscute anul acesta în cadrul celei de-a patra ediții a Community Index, Ambasador CSR obținând distincția SILVER la categoria Employee Engagement. Proiectele înscrise în competiție sunt analizate conform unui scorecard alcătuit pe baza a trei referințe internaționale importante: Business for Societal Impact (The LBG Framework), International Finance Corporation – Strategic Community Investment Guide și GRI Sustainability Reporting Standards (GRI Standards).

Pentru noi, la Groupama, felul în care alegem să ne raportăm la CSR reflectă și cine suntem, ca echipă. Cu fiecare proiect încercăm să aducem o schimbare reală în comunitățile în care trăim, să răspundem creativ acelor nevoi pe care membrii comunităților respective le consideră cele mai urgente. Tocmai de aceea, fiecare decizie este luată prin implicarea echipei noastre, a reprezentanților comunității, fie că vorbim de localnici, reprezentanți ai unor instituții sau ONG-uri locale. În final, eforturile sunt ale oamenilor, ale colegilor noștri voluntari care au un rol atât de important în reușita proiectelor noastre de CSR și a căror dorință de a-l transforma pe <<ce-ar fi dacă?>> în realitate, a devenit motorul unor programe ca Ambasador CSR”, a declarat Georgiana MIRON, Director Marketing, Comunicare și Servicii Clienți Groupama.

Din 2020 până în prezent, programul Ambasador CSR s-a desfășurat la nivel național, în mai multe localități din România, printre care: Rădăuți (Suceava), Cluj-Napoca (Cluj), Târgoviște (Dâmbovița), Pitești (Argeș), Miercurea Ciuc (Harghita), Râmnicu Vâlcea (Vâlcea), Botoșani (Botoșani), București, Iași (Iași), satele Fâstâci și Bălești (Vaslui). În cadrul acestor comunități, echipa Groupama a implementat peste 30 de proiecte care au vizat adresarea unor nevoi reale, precum combaterea inegalităților, facilitarea accesului la educație și cultură, îmbunătățirea nivelul de trai, încurajarea practicării sportului și a activităților recreative sau protejarea mediului înconjurător.

O parte din proiectele derulate în cadrul programului au vizat acțiuni de distribuire de alimente în sate izolate din Munții Apuseni, acțiuni de reîmpădurire în zona Harghita sau de ecologizare a Pădurii Snagov și a plajelor Vadu și Corbu. Datorită acestui program, cele două școli din localitatea Mărișel au astăzi calculatoare, școala din localitatea Dimăcheni, județul Botoșani, are table magnetice în sălile de clasă, jocuri și jucării pentru dezvoltarea cognitivă a elevilor, Școala Primară ”Benedek Elek” din Bățanii Mici, județul Covasna, are o tablă interactivă, sala de sport din Școala Primară Sibiel, din orașul Săliște, județul Sibiu, a fost dotată cu echipamente sportive, la fel și Centrul Casa Speranței și a Bucuriei din Găești, Dâmbovița. Acestea sunt doar câteva dintre proiectele realizate în cadrul programului Ambasador CSR, în care, alături de angajații Groupama s-au implicat și numeroase ONG-uri locale, printre care CERT Transilvania, Asociația FDP Protagoniști în educație sau Asociația Composesorală Misentea.

Lista completă a proiectelor poate fi consultată aici.

 Despre Groupama:

Groupama, liderul pieţei de asigurări din România, este astăzi recunoscut pentru calitatea serviciilor şi soluţiile flexibile de asigurare oferite celor peste 1,5 milioane de clienţi individuali şi peste 110.000 de companii. Parte a unui grup internaţional de asigurări şi servicii financiare, mutualist si cu o istorie de peste 100 de ani, Groupama își orientează strategia în jurul creșterii sustenabile, urmărind să câștige preferința clienților. Misiunea companiei este de a-și ajuta clienții să-și trăiască viața cu optimism, zi de zi și în momentele definitorii, știind că mai important decât obstacolul din față este pe cine au alături. Parteneriatul este un element central al viziunii Groupama și stă sub semnul responsabilității și al solidarității, având la bază expertiza unui Grup internațional, alături de experiența și devotamentul unui asigurător local. Mai multe informații pe www.groupama.ro.