Aquila înregistrează un profit net de 32 milioane lei în prima jumătate a anului, în creștere cu 74% față de primul semestru din 2021  

Aquila, lider de piață în domeniul serviciilor integrate de distribuție și logistică, a înregistrat un profit net de 32 milioane de lei la 30 iunie 2022, în creștere cu 74%  față de rezultatul înregistrat în primul semestru al anului trecut. Achiziția companiei Trigor, din prima jumatate a anului 2021, a contribuit cu 3,4 milioane de lei la profitabilitatea Aquila, respectiv 2,5 milioane de lei în plus față de aceeași perioadă a anului anterior, conform rezultatelor consolidate aferente primului semestru.

Veniturile companiei au înregistrat o creștere consistentă în primul semestru al anului și au atins 961 milioane de lei, cu un avans de aproximativ 90 milioane de lei față de perioada ianuarie-iunie din 2021. Principalele motoare ale evoluției sunt reprezentate de creșterea veniturilor din distribuție și de achiziția Trigor, ce a avut un impact de 35 milioane de lei, în același interval.

„În pofida unui debut de an cu o semnificativă componentă imprevizibilă și a accentelor vizibile de instabilitate, ne continuăm evoluția puternic pozitivă cu un nou semestru de creștere. Veniturile din distribuție au avut un avans de 11% în primele șase luni, axat în principal pe achiziția Trigor din 2021 și dezvoltarea continuă a bussinesului de distribuție, cu focus pe fiecare din segmentele de Retail. Componentele GasStation (benzinării) și Horeca au înregistrat o creștere substanțială, de 14%, în timp ce serviciile de logistică și transport au cunoscut și ele o accelerare de 1,4%. Între timp, ne vom continua strategia de extindere a afacerii noastre, conform planului conceput anului trecut, când am listat Aquila la Bursa de Valori București, și în linie cu evoluția pieței locale”, declară Cătălin Vasile, CEO Aquila.

Versiunea integrală a Raportului privind rezultatele financiare aferente primului trimestru al anului 2022 ale Aquila Part Prod Com SA este disponibilă pe site-ul companiei, la https://www.aquila.ro/relatii-cu-investitorii, secțiunea Rapoarte si Prezentari, și pe site-ul Bursei de Valori București, începând cu 30.08.2022.

Despre Aquila

Fondată în 1994 și cu o echipă de aproximativ 3.000 de angajați, Aquila este liderul pieței de distribuție de bunuri de larg consum din România, operând cu succes și în Republica Moldova. Aquila oferă partenerilor săi soluții integrate de distribuție și logistică, prin vânzarea de produse și servicii complementare. Veniturile grupului au crescut cu 13%, ajungând la 1.930 milioane lei, la finalul anului 2021. Aquila a înregistrat un profit net de 71 milioane de lei la 31 decembrie 2021, în creștere cu 30% față de 2020. Mai multe informații sunt disponibile la www.aquila.ro.