Asigurările de sănătate, în atenția românilor. Groupama Asigurări înregistrează creșteri de 22% pe această linie

Groupama Asigurări, unul dintre liderii pieței de asigurări din România, a înregistrat în primele nouă luni ale anului o creștere de 22% a polițelor de asigurare de sănătate, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În total, Groupama Asigurări numără peste 87.000 de clienți, companii și persoane fizice, ai acestui segment. Trendul ascendent observat în perioada de referință vine ca urmare a faptului că românii au început să conștientizeze riscurile care îi înconjoară și astfel, să acorde o importanță mai mare sănătății lor și a celor dragi. Totodată, evoluția pozitivă înregistrată pe segmentul de sănătate este în linie cu trendul ascendent observat și la nivel global pe piața asigurărilor.

”Încă de la debutul pandemiei am luat o decizie contrară practicii standard, aceea de a acoperi riscurile asociate COVID-19 atât pentru clienții actuali, cât și pentru cei care vor încheia o asigurare de sănătate, de viață sau de călătorie. Misiunea noastră este să le oferim continuitate clienților noștri și certitudinea că, atunci când se confruntă cu un eveniment neprevăzut, au alături un partener pe care pot conta. Lucrul acesta este cu atât mai important într-o perioadă atât de dificilă, tocmai de aceea vom continua să ne adaptăm produsele și serviciile, pentru a răspunde nevoilor actuale, într-un mod simplu și predictibil.”, a declarat Călin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurări.

Asigurarea medicală integrală de la Groupama Asigurări este creată în parteneriat cu Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria și oferă pachete medicale personalizabile în funcție de nevoile fiecărui client, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru clienții corporate. Astfel, Groupama pune la dispoziție diferite tipuri de pachete: Standard – cu acoperiri predefinite atât pentru servicii medicale cu internare, cât și pentru servicii medicale în ambulatoriu, precum și pachetele configurabile, care pornesc de la un pachet pentru servicii medicale cu internare, Basic, Medium sau Premium, la care se adauga unul dintre pachetele A, B sau C, pentru servicii medicale în ambulatoriu. În plus, clienții care au o poliță medicală integrală valabilă sau care o vor încheia în perioada următoare, pot beneficia în mod excepțional și de acoperirea riscurilor asociate pandemiei de coronavirus. Acoperiri specifice acestor riscuri se aplică și în cazul polițelor de asigurare de viață sau de călătorie.

În ceea ce privește ponderea subscrierilor încheiate pe segmentul clienților corporate în perioada ianuarie-septembrie 2020, acesta reprezintă 90% din totalul polițelor de sănătate din portofoliul Groupama, iar cel mai accesat pachet de sănătate în perioada de referință, atât de către clienții individuali, cât și de către cei corporate, este pachetul Medium C, care include servicii medicale cu internare, în limita a 50.000 Euro și servicii medicale în ambulatoriu, cu acoperire largă. În plus, pe lângă serviciile medicale standard, pachetul include și decontarea serviciilor de maternitate.

Cele mai multe cereri pentru încheierea unor asigurări de sănătate au venit din București, capitala însumând aproximativ 45% din totalul polițelor vândute de Groupama Asigurări pe acest segment. De altfel, în zona de Sud a României se remarcă o cerere mai mare pentru astfel de produse, comparativ cu alte regiuni ale tării. Clienții care aleg să achiziționeze o asigurare medicală integrată au, în general, vârste cuprinse între 26-45 de ani. Asigurările încheiate sunt fie individuale, în pondere de 60% pentru categoria de vârstă menționată anterior, fie pentru întreaga familie. În plus, în portofoliul persoanelor fizice se observă o pondere mai ridicată a persoanelor de sex feminin față de cele de sex masculin.

Valoarea totală a decontărilor directe și a rambursărilor cheltuielilor pentru spitalizări și intervenții chirurgicale se ridică la 4,9 milioane de lei în perioada ianuarie – septembrie 2020. Totodată, au fost înregistrate 370 de solicitări de despăgubire asociate Covid-19, iar valoarea costurilor de spitalizare suportate de Groupama Asigurări se ridică la aproximativ 58.000 Euro.

Despre Groupama Asigurări:

Groupama Asigurări, lider pe piaţa de asigurări din România, este recunoscut pentru calitatea serviciilor şi soluţiile flexibile de asigurare oferite celor peste 1 milion de clienţi individuali şi peste 80,000 de companii. Parte a unui grup internaţional de asigurări şi servicii financiare, mutualist si cu o istorie de peste 100 de ani, cu 32.600 de angajaţi deservind peste 13 milioane de clienţi la nivel global, Groupama Asigurări îşi orientează strategia de dezvoltare în jurul celui mai important partener al său, clientul, pentru care dezvoltă produse şi servicii simple şi flexibile, adaptabile nevoilor acestuia, care să îi asigure continuitatea planurilor atunci când apar evenimente neprevăzute.Mai multe informatii pe www.groupama.ro.