Asociația Oncomed Iași te invită să donezi pentru testarea gratuită a pacienților oncologici

Asociația Oncomed Iași, activă încă din anul 2010 în Iași, își extinde misiunea și vine în sprijinul pacienților oncologici și demarează campania de strângere de fonduri “Testăm în Iași”.

În contextul pandemiei cu care ne confruntăm, Asociația Oncomed Iași, inițiază un proiect de strângere de fonduri pentru testarea COVID-19 a pacienților oncologici. Donațiile sunt folosite pentru a testa gratuit pacienții oncologici. Primele teste sunt deja în derulare și au fost acoperite în întregime de asociație.

Inițiativa vine în sprijinul pacienților oncologici deoarece sistemul imunitar a acestora este deja slăbit ca urmare a tratamentului oncologic, iar la nivel național au fost înregistrate o serie de decese în rândul persoanelor diagnosticate în prealabil cu o afecțiune oncologică. Date inițiale din China, arată ca pacienții oncologici infectați cu COVID-19 au un risc de 3.5 ori mai mare de a necesita internare pe secția de terapie intensivă, ventilație mecanică și deces, comparativ cu pacienții fără cancer.

În prezent, atât medicii oncologici cât și pacienții sunt nevoiți să ia decizii dificile legate de managementul terapeutic, bazându-se pe foarte puține date pentru ghidare. Testarea COVID-19 pentru pacienților oncologici a devenit o prioritate majoră în ultimele săptămâni, oferind o sansa in plus continuității îngrijirilor oncologice.

Testele vor fi efectuate în mediul privat, prin respectarea tuturor standardelor, rezultatele fiind oferite în mai puțin de 48 de ore. Având un risc crescut de infectare pacienții oncologici au nevoie de ajutorul comunității. Donațiile pot fi realizate în contul asociației ASOCIAŢIA Oncomed Iasi, cont bancar RO67BRDE240SV64708292400 deschis la BRD Iasi.

Asociația Oncomed colaborează cu laboratorul privat Praxis, unde, prin utilizarea unor aparate de tip PCR, se vor obține rezultatele pentru pacienții oncologici inclusi in campania “Testăm în Iași”.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați:

Nume prenume: MACOVEI IOANA

Functie: Presedinte

Companie: ASOCIAŢIA Oncomed Iasi

Email: office@asociatia-oncomed.ro

Telefon: 0740250273

Despre Asociația Oncomed

Scopul asociației Oncomed este de a oferi sprijin atât pacienților oncologici cât și aparținătorilor precum și promovarea importanței prevenției în lupta cu această maladie.

Despre Praxis

Laboratoarelor Praxis și-au început activitatea acum 15 ani cu scopul de a sprijini demersul de menţinere şi redobândire a sănătății, prin intermediul unor servicii de investigaţii medicale de înaltă calitate. Organizația a ajuns astăzi la a treia generaţie de aparate utilizate pentru analizele efectuate în laboratoare și la o prezență activă în orașele Iași, Pașcani, Hârlău și Brăila.