Au fost depuse peste 26 de mii de dosare în programul Casa Verde Fotovoltaice

În programul Naţional Casa Verde Fotovoltaice 2019 au fost depuse, până în prezent, 26.300 de dosare la nivel naţional, cele mai multe fiind pentru Regiunea Nord-Est (4116 de cereri), pentru finanţări în valoare de 81.980.000 de lei, iar numărul cel mai mic a fost înregistrat pentru Regiunea de Vest (cu 2643 de cereri), penru finanţări în valoare de 52.200.000 de lei, se arată în comunicatul de presă transmis de  Ministerul Mediului.

În ceea ce priveşte zona Bucureşti-llfov, deşi fondurile pentru celelalte regiuni s-au epuizat, aici se mai pot încă depune dosare. Pentru această regiune au fost înscrise în platforma AFM, până acum, 3257 de dosare, în valoare totală de 80.000.000 de lei.

„După sistarea şi reluarea Programului Naţional Casa Verde Fotovoltaice în toamna anului trecut, suntem activ interesaţi de stadiul dosarelor şi derularea programului, mai ales că E-acumulatori.ro – instalator autorizat AFM prin firma P Plus 2002 SRL – are sute de dosare înregistrate în platforma virtuală dedicată. Mai mult, ne dorim să îi asigurăm pe cei care ne-au ales ca furnizori de eforturile pe care le facem pentru a lucra alături de noua conducere a Administraţiei Fondului de Mediu pentru buna derulare a programului. Am fost asiguraţi de AFM si Ministerul Mediului, că toate dosarele vor fi evaluate corect, iar cele care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate vor primi şi finanţarea dorită. Mai mult, ni s-a menţionat că, se doreşte publicarea la finalul fiecărei luni a dosarelor analizate, iar până la finalul lunii aprilie să se finalizeze evaluarea tuturor dosarelor. Aşteptăm cu interes aceste acţiuni pentru a putea începe instalarea propriu-zisă a panourilor fotovoltaice şi pentru a ajuta clienţii noştri şi românii din toată ţara să devină prosumatori. Considerăm că sunt paşi importanţi către o Românie mai verde şi mai sustenabilă energetic”, au declarat reprezentanții E-acumulatori.ro.