Banca Comercială Română oferă creditul Noua Casă

Banca Comercială Română (BCR) primește cereri pentru programul Noua Casă. BCR va acorda credite în limita plafonului de 600 milioane de lei, pentru care oferă o dobândă de 2% + IRCC, avans de minim 5% și comision 0 pentru analiza dosarului.

Suma maximă care poate fi obținută poate ajunge la 119.000 euro, iar termenul maxim de acordare este de 30 de ani. Creditele Noua Casă BCR se acordă în limita plafonului disponibil alocat la începutul anului.

Din plafonul total de 2 miliarde de lei acordat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru cele 14 bănci intrate în programul “Prima Casă”, transformat în “Noua Casă”, 600 milioane de lei au revenit BCR. Fondurile alocate BCR reprezintă 30% din totalul garanțiilor puse la dispoziție de Guvernul României pentru acest program. Dintre acestea, BCR mai are la dispoziție 450 de milioane de lei, după deșfășurarea programului “Prima Casă”, în prima parte a anului. Banca Comercială Română s-a alaturat programului „Prima Casă” încă din 2009 și, de atunci, 1 din 4 români au ales să își achiziționeze prima locuință prin BCR.

Mai multe detalii despre condițiile și pașii necesari obținerii creditului Noua Casă BCR sunt disponibile aici, pe site-ul BCR.

Exemplu de calcul Noua Casă BCR:

Credit: 160.000 RON

Perioadă: 30 ani

Dobândă: 4,41% (2% + IRCC), IRCC: 2,41%

Comision evaluare imobil: 370 lei, inclusiv TVA

Comision de gestiune FNGCIMM  – 0,40% anual, calculat la valoarea garanţiei

Rata lunara: 803 lei (nu include comisionul de gestiune datorat FNGCIMM)

Valoare totală plătibilă: 294.815 lei

Dobândă anuală efectivă (DAE): 4,72 %