BMW AG a anunțat că va opri întreaga producție din Europa şi Africa de Sud

FILE PHOTO: A logo of German luxury carmaker BMW, is seen ahead of the company's annual news conference in Munich, Germany, March 20, 2019. REUTERS/Michael Dalder/File Photo

Producătorul german de mașini premium BMW AG a anunțat că vă opri întreagă producție din Europa timp de două săptămâni, deoarece pandemia de coronavirus (Covid-19) afectează cererea pe piețele sale cheie, întrerupe lanțurile de aprovizionare și pune în pericol sănătatea angajaților din fabrici, a transmis DPA.

„Începând din această săptămână vom suspenda activitatea uzinelor noastre din Europa și a fabricii Rosslyn din Africa de Sud. Întreruperea producției este planificată acum până în 19 aprilie”, a afirmat directorul general al BMW, Oliver Zipse.

Și rivalele germane Daimler AG și Volkswagen AG au anunțat că vor opri temporar producția la majoritatea fabricilor din Europa, ca răspuns la extinderea pandemiei.

Alți producători auto importanți, cum ar fi PSA (proprietarul mărcilor Peugeot, Citroen, Opel) și Fiat, au informat că-și vor închide majoritatea uzinelor din Europa.

În SUA, General Motors, Fiat Chrysler și Ford au anunțat marți seara că vor începe instituirea „unei închideri parțiale prin rotație” a facilitaților lor din Detroit, pentru a-i proteja pe cei aproximativ 150.000 de angajați de efectele pandemiei.