Cum să ne îmbunătăţim imunitatea cu remedii naturiste, în plină perioadă de pandemie

Imunitatea scăzută a organismului semnifică slaba rezistentă a acestuia în fața unui virus, bacterie, parazit sau alergie. Acesta este motivul deselor îmbolnăviri sau al tratamentelor de lungă durată, care nu oferă rezultatele dorite.

Glanda care răspunde de sistemul imunitar este timus, localizată sub tiroidă și deasupra inimii. Problemele imunității apar atunci când glanda nu secretă limfocitele, care asigură rezistența organismului.

Și splina este un organ cu un rol esențial în crearea unui sistem imunitar întărit. Ea permite circulația celulelor albe, cu rol de protecție împotrivă diferitelor bacterii și viruși. Tulburările în activitatea splinei determină de asemenea o slăbire a sistemului imunitar.

Problemele se datorează în principal unei alimentații necorespunzătoare, bogate în zahăr și grăsimi. Mai mult, kilogramele în plus slăbesc rezistența organismului și favorizează apariția infecțiilor.

Stresul creează și el mediul favorizant pentru slăbirea imunității, prin afectarea directă a timusului. Sedentarismul este și el un dușman al sistemului imunitar, tocmai de aceea specialiștii recomandă cel puțin 15 minute pe zi de mișcare.

Regimul alimentar este esențial în formarea de anticorpi cu rol de protecție pentru organism. Migdalele, consumate zilnic, sunt o sursă sigură de vitamina E, care întăresc rezistența organismului.

Carențele de zinc provoacă deteriorarea stării de sănătate. Merele nu sunt numai o sursă sigură de vitamina C, dar și de zincul de care ai nevoie în fiecare zi, pentru a fi ferit de orice viroză supărătoare.

Acidul folic este vital pentru formarea de anticorpi. Poate fi preluat în special din fasole și verdeață, iar specialiștii recomandă persoanelor cu un sistem imunitar scăzut o cură zilnică.

Guava este un fruct tropical bogat în antioxidanți, care sunt absorbiți rapid în organism. Se consumă integral, de la coajă, care conține mai multă vitamina C decât portocala, până la semințe.

Carnea de pui este bogată în proteine care asigură un bun transport al celulelor albe în organism. Tocmai de aceea este foarte importantă pentru sistemul imunitar.

Friptura de porc asigură necesarul de vitamina B6, esențial pentru o bună funcționare a sistemului imunitar.

Vinul este și el un remediu natural perfect pentru întărirea organismului. Anumite componente ale acestuia au rolul de a distruge bacteriile, precum salmonela, dar excesele slăbesc organismul și favorizează apariția infecțiilor. Specialiștii recomandă un pahar de vin pe zi.

Iaurtul și produsele lactate stimulează producerea de anticorpi. Sunt alimentele perfecte pentru eliminarea infecțiilor organismului, deci nu evita laptele de dimineața sau iaurtul de peste zi.

Echinaceea este remediul naturist împotriva infecțiilor virale. Consumată de trei ori pe zi, în doar o săptămână va aduce primele efecte pentru un organism întărit și puternic.

Cartofii stimulează producerea celulelor albe, iar usturoiul este binecunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și antivirale.