Bureau Veritas certifică SafeGuard Oltina pentru măsurile de prevenție împotriva Covid-19

Luna trecută, societatea comercială Oltina IMPEX PROD COM SRL a obținut certificarea SafeGuard, ca urmare a auditului efectuat de specialiștii Bureau Veritas. Prin intermediul soluției „Dă restart afacerii tale cu Bureau Veritas” a fost atestat faptul că producătorul respectă cele mai bune practici și recomandări naționale și internaționale cu privire la măsurile de prevenție aplicabile împotriva noului tip de Coronavirus.

În vederea continuității activității comerciale, Oltina și-a luat angajamentul de a preveni riscul de contaminare cu noul coronavirus printr-o serie de măsuri de siguranță care se aplică în interiorul fabricii de panificație.

Locația a fost auditată în conformitate cu lista personalizată de indicatori care urmează cele patru direcții majore reflectate în politicile SafeGuard, și anume: procedurile elaborate pentru protecția personalului, adoptarea acțiunilor specifice menținerii unei bune igiene în interiorul spațiului de lucru, temele specifice comportamentului persoanelor – cum ar fi distanțarea socială între angajați și controalele în vigoare, inclusiv inspecția și întreținerea periodică a spațiului și echipamentelor.

La crearea standardului SafeGuard au contribuit atât echipe de medici, cât și epidemiologi de reputație mondială. Eticheta atestă abordarea tuturor riscurilor specifice locurilor în care oamenii trăiesc și muncesc, antrenând și verificând totodată echipele în mod eficient cu privire la bunele practici și la adoptarea măsurilor de protecție corespunzătoare.

Alexandru Vidu, Chief Executive Bureau Veritas România, a declarat: „Prin certificarea cunoscutei societăți comerciale din domeniul morăritului și panificației, continuăm să validăm pe piața românească beneficiile soluției SafeGuard și ne respectăm angajamentul de a sprijini afacerile cu nevoi reale de restabilire a nivelului de încredere în contextul pandemiei de Covid-19. Astfel, avem capacitatea de a răspunde noilor așteptări ale oamenilor în ceea ce privește sănătatea și siguranța.

Mai mult, prin intermediul parteneriatului între Oltina și Bureau Veritas România – un parteneriat cu tradiție între cele două organizații, a fost facilitată obținerea altor două certificări deosebit de importante: SMETA și Gluten Free. În felul acesta, Oltina nu numai că și-a dovedit încă o dată modalitatea etică prin care operează pe întreg lanțul de aprovizionare, dar a reușit să demonstreze și faptul că produsele pe care le fabrică sunt sigure și nu conțin gluten.

 

Bureau Veritas este unul dintre liderii la nivel mondial în servicii de inspecţie, verificare a conformităţii şi certificare. Compania sprijină organizațiile în atingerea performanţei prin servicii şi soluţii inovatoare de certificare acordate pentru produsele, structurile şi procesele corespunzătoare standardelor şi regulamentelor din domeniul Calităţii, Sănătăţii & Securităţii, Mediului şi Responsabilității Sociale QHSE-SA.

Printre clienţii care au ales soluţiile oferite de Bureau Veritas se numără magazinele Cora, Mega Image și Auchan, unitățile hoteliere Accor, Ramada, Alpin și Perla Moldovei, clădirile de birouri Timpuri Noi Offices, Business Garden și Allianz-Țiriac, dar și Clinicile medicale Gral și Şcoala de Şoferi TEO.

Bureau Veritas în cifre

  • 78.000 de angajaţi în toată lumea
  • birouri deschise în peste 140 de țări
  • peste 400.000 de companii în portofoliu
  • peste 130.000 de certificate emise.

Pentru informații suplimentare despre Bureau Veritas România, vizitați www.bureauveritas.ro sau www.bvtraining.ro