CGS România a extins echipa cu 500 de noi angajați de la începutul anului 

Computer Generated Solutions (CGS) România, liderul pieței locale de business process outsourcing (BPO), și-a crescut în acest an echipa cu 500 de noi angajați, în ciuda contextului generat de criza pandemică. Pe primele locuri în topul centrelor cu cele mai multe recrutări se află Brașov și București, urmate de Galați, Sibiu și Târgu Jiu.

“CGS s-a bucurat, de-a lungul timpului, de sprijinul unor clienți stabili, care au susținut business-ul nostru și care ne-au încurajat expansiunea pe piața din România prin noi proiecte ce au generat permanent creșteri ale echipei. Astfel, și în acest an am încheiat o serie de contracte cu noi clienți sau am extins proiectele cu cei deja extistenți, iar acest lucru s-a tradus printr-un volum substantial de angajări”, a declarat Vladimir Sterescu, Country Manager CGS România.

Acesta a subliniat, de asemenea, că, deși piața muncii din România este afectată de criza pandemică, în cadrul CGS România acest lucru nu s-a resimțit, compania reușind să păstreze ritmul de noi angajări din anii anteriori.

În ceea ce privește pozițiile pe care au fost aduși noi angajați, 90% dintre acestea sunt de nivel entry-level, și au fost pentru posturi de call-center, telecomunicații, suport tehnic sau de consultanți financiari.

 

“Procesul de recrutare a trecut de la o abordare face-to-face la una remote, în conformitate cu noile norme de siguranță dictate de pandemia Covid-19. Astfel, procesul de recrutare a devenit ceva mai lung față de anul trecut, întrucât candidatul are de parcurs mai multi pași. Cu toate acestea, principalul avantaj este că avem șansa de a comunica mai mult cu fiecare dintre ei și, astfel, de a găsi persoanele potrivite”, a mai spus Vladimir Sterescu.

 

Potrivit afirmațiilor sale, interviurile au avut loc la distanță, fie prin intermediul telefonului, cât și prin video call-uri pentru a compensa lipsa unei interacțiuni face-to-face. În consecință, pentru a proteja atât trainerii cât și noii angajați, cursurile de induction realizate de companie pentru noii colegi s-au desfășurat la distanță în aproape 70% dintre cazuri.

 

În acest moment, cca. 70% din angajații CGS România lucrează de acasă, inclusiv noii colegi alăturați echipei în 2020. Compania a investit într-o rețea remote pentru toată compania, astfel încât, cât mai mulți dintre angajați să beneficieze de infrastructura necesară pentru a lucra în siguranță de acasă.

 

“Una dintre cele mai mari provocări din acest an a fost propagarea culturii organizaționale în rândul noilor angajați. Cum mare parte dintre aceștia au lucrat, încă din prima zi, de acasă, a fost dificil să le transmitem spiritul CGS. Astfel, am investit constant în inițiative pentru angajați tocmai pentru ca ei să facă față acestui climat atipic, să treacă peste această perioadă cu optimism, și să menținem echipa cât mai sudată”, a mai spus Vladimir Sterescu.

 

În ceea ce privește planurile de viitor, reprezentantul companiei estimează că și în 2021 CGS România se așteaptă a la o creștere a numărului de angajați cel puțin similară cu nivelul din acest an.

 

Despre CGS România

Compania americană CGS (Computer Generated Solutions) este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de business process outsourcing din lume, prezentă încă din anul 2006, pe piața din România. Compania furnizează, pe plan local, servicii în 18 limbi străine, având 7 centre de suport în București, Brașov, Sibiu, Târgu-Jiu, Miercurea-Ciuc, Constanța și Galați.

Cei cca. 4.000 de angajați ai CGS România interacționează zilnic cu clienți din România, Germania, Marea Britanie, Spania și alte țări europene, precum și din Statele Unite ale Americii sau Canada. Principalele servicii oferite de către CGS România sunt customer care, suport tehnic, help desk, telesales și alte servicii externalizate pentru companii care activează în domeniul telecomunicațiilor, IT, bănci, asigurări și retail.

CGS (Computer Generated Solutions) este listată în primele 15 cele mai bune companii din acest domeniu din lume.