Classic Luxury Cars: Expoziție de mașini clasice de lux la Mega Mall, prezentată de Mașinistul

Între 8 și 23 iulie, pasionații de mașini de epocă sunt invitați să descopere o colecție impresionantă de 14 autovehicule remarcabile în cadrul expoziției „Mașini clasice de lux” din Mega Mall. Vizitatorii vor putea participa la tururi organizate de Alin Ionescu (Mașinistul) și Dan Scarlat, în fiecare weekend. Toți participanții la tururile ghidate vor fi înscriși automat la tombola săptămânală cu premii în vouchere pentru servicii auto.

Classic Luxury Cars aduce unele dintre cele mai luxoase mașini produse pe continentul european în ultimii 70 de ani. Este o expoziție cu mașini prestigioase, deosebit de elegante, remarcabile prin soluții tehnice rafinate și prin dotări impresionante pentru vremurile în care au fost produse. Multe dintre exponate sunt produse într-o perioadă în care automobilul încă era un privilegiu rezervat doar celor înstăriți. Cele mai luxoase modele produse de Rolls-Royce sau de Daimler erau dedicate aproape exclusiv caselor regale și celor mai înstăriți dintre pământeni – șeici din țările exportatoare de petrol, dictatori, actori, staruri rock”, explică Alin Ionescu, jurnalist și creator digital de povești din industria mobilității.

Pasionații de automobile vor putea admira și explora detaliile acestor opere de artă pe patru roți, printre care se numără:

 • Rolls-Royce Silver Cloud Empress Line (1958)
 • Rolls-Royce Silver Spur (1989)
 • Rolls-Royce Silver Shadow (1974)
 • Jaguar XJ-C (1977)
 • Jaguar XJ6 (1985)
 • Mercedes-Benz 280 SE 4.5 (1972)
 • Daimler DS420 (1970)
 • Citroen SM (1971)
 • Citroen DS (1970)
 • BMW 750iL (1986)
 • BMW 2000cs (1968)
 • FIAT 1800 (1967)
 • Mercedes-Benz S600 Long (1995)
 • Mercedes-Benz CL 600 (1997)

Cap de afiș este o bijuterie a eleganței și luxului în lumea automobilelor clasice, un Rolls-Royce, model Silver Cloud Empress Line, fabricat în anul 1958. Cu un design iconic și o prezență impunătoare, acest model reprezintă esența rafinamentului britanic. Caracterizat de linii fluide și curbe elegante, acesta atrage privirile și emană o aură distinctă de prestigiu și exclusivitate.

Rolls-Royce Silver Cloud Empress Line este un simbol al eleganței atemporale și al statutului deosebit. Fie că este admirat într-o expoziție de mașini clasice sau străbate străzile, acest automobil de colecție păstrează farmecul și prestigiul său nealterate. Cu fiecare detaliu atent finisat și sofisticat, Silver Cloud Empress Line este o mărturie a excelenței în designul auto și a moștenirii legendare a mărcii Rolls-Royce.

Tururi ghidate în fiecare weekend

Alin Ionescu va organiza, împreună cu invitatul său special Dan Scarlat, redactor-șef TopGear România, tururi ghidate în cadrul cărora participanții pot afla mai multe despre istoria autoturismelor expuse. Tururile vor fi desfășurate în fiecare weekend, din oră în oră, în intervalul 15.00-19.00. Fiecare tur va porni din fața magazinului Peek&Clopenburg de la nivelul 1 al centrului comercial. Participarea este gratuită, pe bază de înscriere prealabilă prin intermediul unui mesaj privat pe paginile de Facebook și Instagram ale Mașinistului și aplicației SPOT.

Super premii pentru vizitatori

Participanții la tururile ghidate sunt automat înscriși într-o tragere la sorți săptămânală, având șansa de a câștiga unul dintre cele trei pachete de servicii auto oferite de spălătoria auto Washing Tone de la Mega Mall, nivelul 1.

Premiile constau în vouchere pentru pachete de servicii pentru autoturisme, valabile la spălătoria auto Washing Tone.

Pentru a participa, aceștia trebuie să aibă un cont activ în aplicația mobilă SPOT și să urmeze trei pasi simpli:

 • Să acceseze secțiunea „Cheltuie puncte & Alege recompense”
 • Să selecteze „Spot the Classic Luxury Cars
 • Să scaneze codul QR de pe panoul din zona „Start tururi ghidate”.

Fiecare extragere va oferi opt premii, iar câștigătorii vor fi anunțați telefonic. Aceștia își vor putea revendica premiul de la Info Desk, de la nivelul 0 al centrului comercial, și este valabil timp de 30 de zile de la primirea acestuia.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul https://megamallbucuresti.ro/ sau pe pagina de Facebook Mega Mall.

Despre Mega Mall București 

Mega Mall București este unul dintre cele mai moderne centre comerciale din București, inaugurat în urma unei investiții de 165 de milioane de euro. Centrul acoperă în total cca. 200.000 metri pătrați și face parte din portofoliul NEPI Rockcastle. Mall-ul dispune de un spațiu închiriabil de aproximativ 76.000 de metri pătrați, dispuși pe 5 niveluri, și găzduiește peste 200 de magazine, dar și o parcare cu o capacitate de aproximativ 3.000 de locuri dispuse pe 7 niveluri, dintre care 1.000 sunt situate pe acoperiș. Centrul comercial propune un mix complet de branduri de renume național și internațional pentru toate nevoile și interesele, precum și diverse opțiuni de relaxare și petrecere a timpului liber: un food court de 10.000 mp cu o varietate de restaurante, fast food-uri și cafenele pentru toate gusturile, o sală de fitness WorldClass, de 2.500 de metri pătrați, dotată cu o piscină semi olimpică, un cinematograf Cinema City cu 14 săli ultra moderne și tehnologia 4Dx, un concept modern de spații de distracții, operat de TrickShot Mega Mall, sală de jocuri deschisa non-stop, un loc de joacă, adus de Gymboland, pentru copiii de toate vârstele, o bază sportivă multisport, deschisă la ultimul nivel al parcării centrului comercial, nivelul 2B, cu acees direct pe speed ramp din Bulevardul Pierre de Coubertin.

Aici sunt prezente unele dintre cele mai mari reprezentanțe ale magazinelor de fashion, încălţăminte, îngrijire şi accesorii din țară, printre care H&M, Zara, Mango, Peek & Cloppenburg, Guess, POEMA, DIKA, New Yorker, Pull&Bear, C&A, LC Waikiki, Bershka, Notino, Sephora, Mayoral, Stradivarius, Bigotti,  Adidas, Nike, JD Sports, Foot Locker, Lee Cooper, Douglas, Nala, NEXT, Tommy Jeans, Hervis, ECCO, HUMANIC, Benvenuti, Sportisimo, Intersport, MAC,  Aldo, B&B Collection, Kultho sau iStyle. Oferta de foodcourt cuprinde  cafenele precum Manufaktura și, din 2017, restaurante ca Taco Bell, McDonalds și Trickshot Mega Mall, care include și o zonă de petrecere a timpului liber, cu biliard și bowling. Tot la Mega Mall Bucuresti au fost deschise primele magazine Reserved Man, Pupa, Sport Vision, Buzz și Burger King din România. În decembrie 2019, a fost inaugurată cafeneaua-concept Starbucks, amenajată sub formă de insulă. Începând cu noiembrie 2022, vizitatorii Mega Mall București pot descoperi primul magazin fizic epantofi.ro la parter cu zonă Modivo la nivelul 1.