Corteva Agriscience™ oferă soluții agronomice pentru a ajuta fermierii și comunitățile rurale să-și îmbunătățească modelele de producție

Interviu cu Jean Ionescu, Country Leader România și Moldova în cadrul Corteva Agriscience™

 

Domnule director Jean Ionescu, ce reprezintă Corteva Agriscience™ la nivel mondial?

Corteva Agriscience™ a devenit în numai doi ani o companie de agricultură de top, axată pe colaborarea cu membrii lanţului alimentar pentru a crea un flux sigur de hrană sănătoasă. Corteva Agriscience™ a unit la un loc expertiza a trei mari companii active pe segmentul agricol – DuPont Crop Protection, DuPont Pioneer şi Dow AgroSciences, prin crearea unui lider pe segmentele de piaţă la: Seminţe, Protecţia Culturilor și Agricultură Digitală. Corteva Agriscience™ a dezvoltat talente, tehnologii, inovații și capacități de cercetare care îi conferă o poziție unică în a transforma sistemul de alimentație, ajutând fermierii să producă mai mult și mai sănătos, utilizând o cantitate mai redusă de resurse natural.

 

Expertiza înseamnă şi inovaţie. Care este valoarea investită în cercetare?

Corteva Agriscience™ este o companie a cărei valoare este evaluată la ora actuală la peste 100 de miliarde de dolari. Reprezentăm o companie care investește zilnic mai mult de 5 milioane de dolari în cercetare, pentru a veni cu cele mai bune produse și tehnologii în ferme. Corteva are mai mult de 150 de stațiuni de cercetare agricolă, unde creează hibrizi, produse pentru protecția plantelor și cele mai inovatoare tehnologii digitale mondiale în acest moment. Cu această expertiză şi un asemenea buget, Corteva va lansa în continuare multe produse care să răspundă nevoilor concrete ale fermierilor din întreaga lume și provocărilor globale din domeniul alimentar.

Care este poziţia ocupată de Corteva Agriscience™ pe piaţa din România?

În România suntem compania lider de piață atât la vânzările de semințe de porumb, floarea soarelui şi soia, erbicide pentru cereale păioase și rapiță, la erbicide pentru porumb, dar şi la fungicide pentru rapiță și floarea soarelui. De asemenea, Corteva are o echipă foarte bine pregătită de ingineri agronomi, prin care, şi în viitor, promitem să transmitem din ce în ce mai multă tehnologie. Cu tot ceea ce vine Corteva Agriscience ™, începând de la oferta genetică, prin brandul Pioneer, şi cea de protecţia plantelor, dorim să fim parte integrantă din profitabilitatea afacerilor agricole din România.

 

O problemă de maxim interes la nivel global este legată de impactul schimbărilor climatice asupra agriculturii. Există soluţii în acest sens?

Se vorbeşte mult despre efectele negative cu care se confruntă fermierii și agricultorii ca urmare a creșterii temperaturii și a modului în care se schimbă vremea. Adevărul este că și industria noastră este o parte din această problemă. Vestea bună este că avem puterea şi imaginaţia necesare pentru a crea o nouă lume în domeniul agricol. Trebuie să adăugăm dorinţa de a face aceste lucruri prin intermediul unor investiţii strategice şi prin multă muncă.

Primul pas ar fi să investim în practicile de administrare și utilizare a solului și terenurilor. Noile descoperiri din domeniul tehnologiilor digitale, al sistemelor de date, al echipamentelor de semănat și recoltat vin cu promisiunea de a îmbunătăți felul în care sunt administrate terenurile agricole și pășunile până la nivelul unor suprafețe mai mici de un acru. Aceste practici vor ajuta la refacerea solurilor ineficiente și la promovarea reîmpăduririi pe scară largă.

Și în România se folosesc drone, sateliți și soluții de agricultură digitală pentru a îmbunătăți procesele de producție și pentru a eficientiza costurile cu inputurile necesare obținerii unor producții record pe unitatea de suprafață.

În al doilea rând, vom avea nevoie de mai multe investiții în domeniile biotehnologiilor și tratării semințelor, care vor duce la obținerea unor randamente mai bune și a unor recolte mai rezistente la secetă, boli și dăunători.

 

În încheierea interviului, domnule director Jean Ionescu, vă rog să transmiteţi un mesaj tuturor fermierilor din România.

Mesajul pe care îl transmit în numele Corteva este promisiunea că vom veni în continuare cu tehnologii revoluționare pe partea de protecția plantelor, precum și cu hibrizi noi. Totodată, vom începe programe care, cu siguranţă, vor ajuta la dezvoltarea agriculturii, pentru că suntem aici să vă prezentăm cele mai bune produse din industrie. Suntem capabili să oferim mai multe soluții agronomice pentru a ajuta fermierii și comunitățile rurale să-și îmbunătățească modelele de producție.