Cu seria de concerte ”Serate muzicale în București”, Palatul CCIB intră în circuitul cultural al Capitalei

Aseară, în minunata Sală de concerte a Palatului Camerei de Comerț și Industrie din București – edificiu de prestigiu al arhitecturii bucureștene a începutului de secol XX – a avut loc prima ediție a „Seratelor Muzicale în București”, evenimente organizate de compania specializată Lanto Communication alături de Camera bucureșteană, săptămânal, în fiecare seară de marți, începând cu ora 19,00.

„Am lansat aceste Serate, într-un moment în care ne dorim mai mult decât oricând ca sunetul muzicii să fie mai puternic decât sunetul armelor! Venim pe piață cu un format inedit, cu scopul de a oferi oamenilor de afaceri spectacole de cea mai bună calitate, dar și oportunitatea de a interacționa într-un mod mai puțin formal în sălile spectaculoase ale clădirii istorice a Camerei bucureștene. Aici, în acest Palat încărcat de istorie, publicul are parte de o experiență completă: un act artistic de valoare, într-o ambianță deosebită și selectă, completat de fiecare dată, cu un moment special: miniexpoziții de artă, degustări de vinuri, produse gourmet etc.”, a declarat cu acest prilej Iuliu Stocklosa, președintele CCIB.

Seria de evenimente culturale a fost deschisă cu recitalul de pian ”De la clasic la jazz” susținut de Mădălina Pașol și cu vernisajul de pictură al Avei Pașol. Recitalul pianistei Mădălina Pașol a inclus lucrări de Mozart ca ”Alla turca” și variațiuni de jazz pe o temă de Mozart „Ah vous dirai-je, Maman” cu un aranjament original al artistei. În program au fost, de asemenea, D. Marinelli – Pride and prejudice, George Gershwin – 3 Prelude și A. Piazzolla – arr. M. Paşol – Libertango, precum și Concertul în Do major pentru violoncel și Orchestră RV 399, interpretat alături de Ava Pașol la violocel. În deschidere, au avut câte un scurt, dar emoționant moment artistic la pian Irina Pașol și Maria Maleș.

”Cred cu tărie că prin organizarea acestor Serate, vom așeza din nou Palatul CCIB pe harta culturală a Centrului Vechi al Capitalei, așa cum era în perioada interbelică, și vom readuce laolaltă artiști de prestigiu și oameni de afaceri iubitori de artă și frumos, contribuind astfel la creșterea coeziunii comunității de afaceri locale și a bucureștenilor melomani. Poate mai mult decât oricând avem nevoie de artă! Muzica creează punți, vindecă suflete și ne dă energie pentru ziua de mâine! Vă invit să ne bucurăm împreună de magia notelor muzicale!” a spus Dorin Ioniță, coordonatorul acestui proiect.

Oamenii de afaceri au posibilitatea de a achizitiona de la echipa CCIB, în regim de sponsorizare, abonamente VIP, fondurile strânse urmând a fi folosite pentru a pune în valoare Palatul Camerei bucureștene. De asemenea, biletele sunt disponibile pe www.lanto.ro, www.bilete.ro.

Pe 8 martie va concerta la Palatul CCIB Sextetul La Pasión de una Rosa – “Parfum de femeie” (concert de tangouri), pe 15 martie vom oferi publicului un concert de vioară și pian susținut de Cristina Pașa și Anta Agavriloae-Barbu, pe 22 martie un concert de canțonete –”Sogno d’Amore”, iar pe 29 Martie un concert de jazz – “What the World Needs Now”.

Despre Lanto Communication

Lanto Communication a apărut acum aproape un deceniu. Încă de la început, inițiatorul său, Dorin Ioniță, şi-a propus ca unic scop să arate lumii că România, prin tinerii ei, a păstrat intactă sclipirea diamantină a geniului muzical al locuitorilor acestor locuri străvechi. Compania a organizat 10 ediții ale Festivalului Vara Magică și peste 200 de concerte oferite publicului român în sezonul estival, precum și 12 ediții ale concertelor exclusiviste Iarna Magică.

Apariția Asociației Lanto Magia Muzicii a adus un spor substanțial de calitate și a înlesnit crearea unor parteneriate benefice culturii naționale. Asocierile cu mediul de afaceri, cu entități instituționale – fie ele locale sau guvernamentale, în cele din urmă cu oameni care au același scop al promovării binelui și frumosului, au adus tuturor celor implicați notorietate și respect.

Proiectele artistice ale Lanto Communication și Lanto Magia Muzicii constituie, în egală măsură, garanția unui act artistic de calitate, dar și a unei vizibilități social-culturale și comunitare ridicate. Mai multe detalii și datele următoarelor concerte din cadrul festivalului Vara Magică le puteți consulta la: https://lanto.ro/ precum și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/FestivalulVaraMagica/

Despre CCIB

Cu o tradiţie de peste 150 de ani în reprezentarea mediului de afaceri şi în derularea de parteneriate cu autorităţile, CCIB se bucură şi de o largă recunoaştere în țară și străinătate. Camera bucureșteană conlucrează cu peste 100 de organizaţii similare de pe toate continentele și, pe plan intern, cu mai mult de 40 de organizaţii profesionale, patronale, instituţii ale mediului academic şi reprezentanţi ai comunităţii de afaceri.

CCIB oferă membrilor săi, dar şi comunităţii de afaceri bucureştene o gamă largă de servicii: de la arbitraj comercial și mediere, înfiinţări de firme, sucursale, filiale, servicii personalizate de promovare a produselor şi serviciilor, inclusiv prin intermediul reprezentanţelor sale din străinătate, eliberare de certificate de origine sau de atestare a situației de forță majoră, şi până la servicii organizare de evenimente. Potrivit statutului, membrii Camerei beneficiază de o serie de facilităţi.

CCIB pune la dispoziția comunității de business, dar și a celei locale, în sediul său istoric din Str. Ion Ghica nr 4, un Centru de conferințe modern, cu săli cu capacitate maximă de 150 persoane. În aceste spații elegante, rafinate și încărcate de istorie, dar care răspund celor mai exigente cerințe în domeniu, organizăm evenimente de înaltă ținută: conferințe, mese rotunde, workshop-uri, evenimente culturale și științifice, lansări de carte și de produs, cursuri.