Despre pregătirea pentru scalare și succes, în vremuri dificile pentru antreprenoriat!

Ready to Scale? – primul workshop cu participare fizică, după un an și jumătate de pandemie, susținut de Cristian Onețiu

  • Doar 2,4% din cele 1.500.000 de firme active în România în 2020 au obținut profit net anual de peste 100.000 de euro
  • Pe 27 iulie, creatorul programului Scale-Up 1000 abordează cu antreprenorii prezenți la workshop strategii de creștere pentru următorii 3-5 ani

În 2020, dintre 1.500.000 de firme în funcțiune în România, doar 2,4%, respectiv 36.000 de companii în activitate, au obținut un profit net anual mai mare de 100.000 de euro (500.000 de lei). Și doar 2.600 de firme (0,18%) au depășit profitul anual de 1 milion de euro, spune Cristian Onețiu, potrivit Termene.ro. „Acestea sunt companiile care au resursele necesare pentru a scala și care oferă antreprenorilor independență financiară și libertate personală. Prima întrebare este: <Ce au făcut aceste companii pentru a ajunge la aceste performanțe de scalare și la cele financiare?> A doua întrebare: <Ce se întâmplă cu restul companiilor?> De ce acestea nu ajung în același punct? Și care sunt soluțiile pentru ca și celelalte peste 1.450.000 de companii active din România să obțină profit suficient pentru a ajunge în această etapă ce garantează acționarilor/fondatorilor o viață bună și o independență financiară?”.

Acestea sunt principalele întrebări care stau la baza celui mai important workshop de business al verii, susținut de  antreprenorul și business mentorul Cristian Onețiu. După mai bine de un an și jumătate de restricții pandemice, cofondatorul companiei Life Care și creatorul programului Scale-Up 1000 organizează primul eveniment fizic, live, dedicat antreprenorilor: workshopul Ready to Scale?, care va avea loc pe 27 iulie, la Phoenicia Grand Hotel din București.

Deloc întâmplător ca perioadă aleasă și ca tematică, workshopul este destinat tuturor celor care lucrează la extinderea businessului propriu, cu resursele actuale, în etapa premărgătoare scalării businessului. „Pornind și de la alte statistici prezente, care arată că în România sub 5% dintre afaceri reușesc și dacă mai adăugăm și faptul că acestei realități se suprapune și un context de criză, ca cea prezentă, atunci oricărui antreprenor îi vor fi de ajutor o perspectivă obiectivă, o direcție clară și un plan concret de acțiune pentru a se pregăti de scalare”, declară Onețiu, care subliniază trei direcții principale de lucru: formularea obiectivelor și conceperea unui plan de creștere pentru următorii 3-5 ani, identificarea unor soluții concrete pentru atingerea acestor obiective, stabilirea unei noi structuri personalizate de business, astfel încât afacerea „să lucreze” în direcția profesională și personală aleasă.

Participanții vor primi în acest scop caiete de lucru, materiale si documente utile, vor avea acces la sesiuni de Q&A cu Cristian Onețiu în timpul evenimentului, pe tematica abordată, vor beneficia de sesiune de networking și socializare cu antreprenori „ready to scale” și de un bonus surpriză la eveniment. „Vom lucra intens împreună, timp de aproape o zi. Am conceput acest workshop nu doar pentru toți cei care se află în fața unor decizii complicate, dar și pentru cei care își doresc schimbarea unui stil de viață, mai multă independență financiară și libertate, atât profesională, cât și personală. Vă aștept să vedem ce soluții descoperim și punem în practică, în viitorul apropiat”, încheie Onețiu.

Organizarea workshopului respectă reglementările în vigoare, ca număr de participanți, astfel că locurile sunt limitate. Cei care doresc să participe pot afla mai multe detalii și se pot înscrie pe pagina dedicată evenimentului din 27 iulie, la Ready to Scale?.