Direct pe gazonul Camp Nou cu cel mai nou set creat de Grupul LEGO și FC Barcelona

Grupul LEGO a lansat noul set LEGO® Camp Nou – FC Barcelona (10284), un tribut adus celebrului stadion care găzduiește una dintre cele mai galonate echipe din fotbalul internațional și unii dintre cei mai pasionați suporteri ai fotbalului.

Fanii FC Barcelona și LEGO pot recrea fidel stadionul Camp Nou în toată gloria sa cu ajutorul modelului detaliat, din 5509 piese, capabil să devină centrul atenției în orice casă.

Setul cuprinde o abundență de detalii, incluzând întregul gazon, tribunele, tunelul jucătorilor și chiar și pe antrenorul echipei. Tabela de scor redă o victorie memorabilă a clubului catalan, cu 5 – 0, iar motto-ul FC Barcelona, “Més que un Club” este etalat în tribune.

„Camp Nou este unul dintre simbolurile FC Barcelona. Suntem mândri de oportunitatea de a contribui alături de Grupul LEGO la crearea acestui model al stadionului, pe care fanii îl vor putea construi de la 0, și care reprezintă a doua casă pentru Culers – suporterii clubului”, a declarat Jordi Balsells, Director Barça Licensing & Merchandising.

Fanii își pot imagina dimensiunile reale ale stadionului în timp ce construiesc noul set și privesc spre terenul de joc din tunelul jucătorilor, pregătiți să evolueze în fața unei mulțimi de 99,354 de oameni. Tribunele pot fi împărțite în patru secțiuni care permit o perspectivă largă, care facilitează aprecierea tuturor detaliilor modelului. De asemenea, setul include și intrarea VIP dar și varii abțibilduri și steaguri pentru decorarea stadionului.

„Să recreez Camp Nou din cărămizi LEGO a fost o provocare cu adevărat plăcută, de la a aduce tribunele la viață până la a-mi imagina jucătorii pășind prin tunel către teren – aproape că poți simți atmosfera unui meci”, a menționat Rok Zgalin Kobe, LEGO Set Designer.

Fanii LEGO experimentați și fanii FC Barcelona se vor putea bucura de provocarea construirii acestui set de mari dimensiuni, care poate deveni cel mai prețios trofeu al posesorilor. Setul LEGO® Camp Nou – FC Barcelona este disponibil pentru achiziție începând cu luna septembrie în magazinele de retail LEGO și pe www.LEGO.com/fc-barcelona la prețul recomandat de 1,599.99 RON.

Informații despre set (10284):

  • Vârstă – 18+
  • Dimensiuni:
    • Înălțime: 20cm
    • Lățime: 49cm
    • Adâncime: 46cm
  • 5,509 piese
  • Preț: 1,599.99 RON.

Despre Grupul LEGO

Misiunea Grupului LEGO este de a inspira și dezvolta constructorii de mâine, prin joacă și învățare creativă. LEGO System in Play, ce are la bază cărămizile LEGO®, le permite copiilor și fanilor de orice vârstă,  să construiască și să reconstruiască orice își pot imagina. Grupul LEGO® a fost fondat în Billund, Danemarca în 1932 de Ole Kirk Kristiansen. Numele este derivat din două cuvinte daneze, LEg GOdt, cu semnificația „Joacă bine”. Astăzi, Grupul LEGO continuă să fie o companie de familie, cu sediul central în Billund. Produsele LEGO sunt comercializate în peste 130 de țări din întreaga lume. Mai multe informații pe www.lego.com/ro-ro.

 

Despre FC Barcelona

Clubul FC Barcelona a fost înființat în 1899 și este unic în multe privințe. Clubul este deținut de peste 137.000 de membri. Începând cu sezonul 2004/05 clubul a câștigat patru dintre cele cinci titluri din Liga Campionilor și 10 din cele 25 de titluri din ligile naționale. Datorită personalității caracteristice, Barça este recunoscut ca fiind „Mai mult decât un club”. Stilul de joc unic al FC Barcelona este recunoscut și apreciat la nivel global, de o multitudine de jucători și antrenori, iar reputația clubului este sporită de inclinația sa pentru descoperirea și dezvoltarea tinerelor talente și promovarea acestora la echipa mare a clubului.

Acestor aspecte li se alătură și ambiția constantă de a deveni cea mai admirată și apreciată instituție sportivă din lume. Această misiune este susținută prin principii-cheie precum modestia, efortul, ambiția, respectul și munca în echipă. Clubul este totodată recunocut pentru angajamentul său către societate, prin intermediul fundației FC Barcelona, și pentru eforturile de a contribui la educația copiilor prin sport. Aceste eforturi susținute au dus în ultimii ani la o galerie globală de suporteri în social media de peste 400 de milioane, FC Barcelona fiind clubul sportiv cu cei mai mulți urmăritori pe rețelele sociale, la nivel internațional.