Donalam donează 10.000 Euro în cadrul evenimentului „Licitația de Fapte Bune” pentru reducerea abandonului școlar

Producătorul de bare din oțel Donalam Călărași, parte a grupului italian Beltrame, unul dintre cei mai importanți jucători europeni, continuă să dea dovadă de implicare socială și solidaritate în dezvoltarea de comunități locale unite şi prospere. Compania a donat 10.000 de euro pentru proiectul Crucii Roșii Române din cadrul evenimentului „Licitația de Fapte Bune”, ce vizează reducerea abandonului școlar și asigurarea unei mese calde pentru copiii defavorizați din Valea Jiului, unde rata șomajului și a neșcolarizării este printre cele mai ridicate din sud-estul Europei.

„Licitația de Fapte Bune” este primul eveniment din România dedicat carității care adună la un loc 6 fundații caritabile, al căror obiectiv vizează cauze umanitare. Evenimentul-bilanț al carității va avea loc pe 8 decembrie, online, pe platforma Artmark Live.

Crucea Roșie Română a pus bazele a patru centre de zi – E.G.A.L, în cele mai sărace zone din țară. Scopul proiectului este îmbunătățirea situației sociale, școlare și, nu în ultimul rând, emoționale a unui număr cât mai mare de copii și tineri marginalizați.

 „Suntem onorați să putem ajuta Crucea Roșie Română să ducă binele mai departe, oferindu-le copiilor din cele mai sărace zone din țară șansa la educație și la o masă caldă. Ne implicăm cu dedicare ori de câte ori avem ocazia să aducem o schimbare pozitivă atât în comunitatea din care facem parte, cât și în alte zone defavorizate din România”, a declarat Carlo Beltrame, CEO Donalam.

Programele de sponsorizări realizate de Donalam în România vizează multiple sectoare, precum cel medical, educațional, sportiv și social, compania implicându-se recent în dotarea cu echipamente și consumabile medicale în valoare de peste 150.000 euro a spitalului Municipal din Călărași, precum și sponsorizarea în valoare totală de peste 47.000 de lei pentru dotarea laboratoarelor din liceele din Călărași și finanțarea educațională a tinerilor.

Donalam Călărași produce și comercializează profile rotunde de oțel laminate la cald şi oţeluri speciale, fiind singurul combinat din țară specializat în acest tip de produse. Acestea au utilizări în diverse industrii, de la petrol și gaze, auto, echipamente mecanice mari și hidraulice, la maşini şi echipamente agricole.

Despre Donalam

Donalam, cu sediul în Călărași, este unul dintre principalii jucători din industria barelor de oţel laminate la cald și oțeluri special din Europa. Compania a fost înfiinţată de către AFV Beltrame Group în 2006, iar un an mai târziu, în 2007, a achiziționat un laminor pe platforma fostului combinat siderurgic Siderca, de la Tenaris. Compania deține peste 300 de angajați și vinde anual aproximativ 120.000 tone de bare de oțel. În 2020 Donalam a înregistrat o cifră de afaceri de peste 290 milioane de lei.