Dozele de vaccin gripal Viatris au ajuns în România pentru sezonul gripal 2023-2024

*Primele doze sunt deja disponibile în farmaci

*Viatris se angajează să furnizeze la timp vaccinul său împotriva gripei pe care se poate baza întreaga familie, bine tolerat și eficient, pentru un sezon gripal lipsit de griji.

Viatris, companie globală de sănătate, a adus deja în România prima cantitate din vaccinul său tetravalent împotriva gripei, pentru sezonul gripal 2023-2024. Vaccinul gripal Viatris este vaccinul utilizat cu succes în Programul Național de Vaccinare în ultimii 10 ani și conține tulpinile gripale alese de OMS pentru a fi utilizate în vaccinurile gripale pentru sezonul 2023-2024.1

Primele dozele de vaccin Viatris împotriva gripei sunt deja disponibile în farmacii.

Pe măsură ce vara se apropie de sfârșit și toamna se profilează la orizont, sezonul gripal așteaptă chiar după colț: cel mai bun mod de a reduce riscul de gripă sezonieră și complicațiile sale potențial grave este de a fi vaccinat antigripal în fiecare an. Vaccinarea este deosebit de importantă pentru persoanele vulnerabile, cum sunt vârstnicii, indivizii cu anumite afecțiuni medicale cronice, femeile însărcinate, copiii sub 5 ani și lucrătorii din domeniul sănătății. Prin vaccinare, ne putem proteja atât pe noi înșine cât și pe cei din jur, pentru că familia și prietenii persoanelor expuse riscului pot transmite, de asemenea, gripa.2

Este nevoie de un nivel înalt de imunizare, iar imunitatea colectivă joacă un rol semnificativ”, spune Dana Duma Inczeffi, Country Manager Viatris România.Imunitatea colectivă, cunoscută sub numele de imunitate de grup, apare atunci când un procent înalt al populației este protejat prin vaccinare împotriva unui virus, făcând dificilă răspândirea unei boli pentru că există un număr mic de persoane susceptibile rămase de infectat. Aceasta arată importanța vaccinării, pentru că oamenii au puterea de a se proteja pe ei și pe ceilalți împotriva gripei. Vaccinul gripal Viatris în doză standard are eficiență dovedită la toate categoriile de pacienți începând cu vârsta de 6 luni, inclusiv la pacienții de peste 65 de ani, contribuind la extinderea viabilă și sustenabilă a imunizării gripale în țara noastră prin reducerea costurilor bugetare.

În ultimul sezon, gripa a reușit să se reinstaleze după aproape doi ani de circulație la un nivel scăzut. Sezonul de gripă din Europa a început mai devreme decât în cele patru sezoane anterioare: confirmarea cazurilor de gripă în primele 21 de săptămâni a depășit cu mult raportările din aceeași perioadă a anilor anteriori, cu o creștere a spitalizărilor cauzate de boală începând cu toamna trecută. 

Epidemia de gripă a durat mai mult decât de obicei, până la sfârșitul lui februarie 2023, cu o creștere de 5.2 ori a detecțiilor comparativ cu aceeași perioadă a sezonului 2021-2022. Având în vedere experiența din sezonul trecut, este și mai important să identificăm și să implementăm măsuri preventive pentru a limita orice posibilă epidemie gravă de gripă în fiecare an.

Primul pas pentru a ajuta la protejarea oamenilor împotriva gripei este livrarea la timp a dozelor de vaccin gripal și chiar anticiparea timpilor, înainte de începutul sezonului gripal.

Aprovizionarea timpurie înseamnă a fi pregătiți să înfruntăm sezonul gripal oricând va începe. La Viatris, având misiunea de a împuternici oamenii din întreaga lume să trăiască mai sănătos în fiecare etapă a vieții, rămânem angajați să aprovizionăm piața lucrând îndeaproape cu instituțiile pentru a asigura accesul la vaccinul nostru împotriva gripei, demonstrând astfel dedicarea noastră fermă pentru a proteja oamenii, începând de la vârsta de 6 luni și până la peste 65 de ani„, spune Dana Duma Inczeffi, Country Manager Viatris România.

Despre Influvac® Tetra

Influvac® Tetra este indicat pentru profilaxia gripei, mai ales în cazul celor care prezintă un risc crescut de complicații asociate. Influvac® Tetra este indicat la adulţi şi copii de la 6 luni în sus[1].

Despre Viatris

Viatris Inc. (NASDAQ: VTRS) este o companie globală din domeniul sănătății care încurajează oamenii din întreaga lume să trăiască mai sănătos la fiecare etapă a vieții. Furnizăm acces la medicamente, promovăm operațiuni durabile, dezvoltăm soluții inovatoare și valorificăm expertiza noastră colectivă pentru a conecta mai mulți oameni la mai multe produse și servicii prin intermediul unei platforme unice – Global Healthcare Gateway®.

Formată în noiembrie 2020, Viatris adună expertiza științifică, de fabricație și distribuție, împreună cu capacități dovedite de reglementare, medicale și comerciale, pentru a furniza medicamente de înaltă calitate pacienților din peste 165 de țări și teritorii.

Portofoliul Viatris cuprinde peste 1.400 de molecule aprobate într-o gamă largă de domenii terapeutice, care acoperă atât boli netransmisibile, cât și boli infecțioase, inclusiv mărci recunoscute la nivel mondial, medicamente generice complexe și medicamente de marcă, precum și o varietate de produse care pot fi cumpărate fără rețetă. Cu aproximativ 37.000 de colegi la nivel global, Viatris are sediul în SUA, cu centre globale în Pittsburgh, Shanghai și Hyderabad, India. Aflați mai multe pe viatris.com și investor.viatris.com și conectați-vă cu noi pe Twitter la @ViatrisInc, LinkedIn și YouTube.