Dragoș PREDA, Director General RADIOCOM: „Vom putea construi un spațiu cibernetic sigur în care noile tehnologii, instrumentele și serviciile digitale să fie accesate cu încredere de toți cetățenii”

Prezentă constant în proiecte de anvergură, Societatea Națională de Radiocomunicații S.A. (RADIOCOM) participă, în perioada 16 – 27 mai 2022, în calitate de partener, la evenimentul de talie internațională „Protecting Europe in Turbulent Times – Bucharest Leaders Summit: Enduring Power of Solidarity”. Deschiderea Summit-ului va avea loc, în data de 16 mai 2022, la Palatul Victoria.

Evenimentul, organizat de Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică, reunește la București personalități politice și de afaceri din România, Uniunea Europeană, reprezentanți ai principalelor organizații internaționale, ai presei și ai societății civile, analiști și experți, pentru a redescoperi valențele solidarității și ale cooperării în construirea pe baze sustenabile a societății post-pandemie.

„Astăzi, întreaga Europă se află într-un context politic complex. Suntem cu toții sub impactul unei crize care ne-a forțat să ne reanalizăm prioritățile, să ne acomodăm și cu alte provocări decât cele cu care eram obișnuiți, iar acest eveniment de amploare internațională este un prilej extraordinar de a iniția un dialog deschis despre viitorul european, pe domenii de interes major cum ar fi Energie, Educație, Cercetare, Securitate Cibernetică etc.

Progresul transformării digitale a condus inevitabil la noi amenințări la adresa securității cibernetice. Criminalitatea informatică și atacurile cibernetice au devenit din ce în ce mai frecvente odată cu pandemia de Covid-19 și, mai ales acum, în contextul atacului militar neprovocat al Federației Ruse împotriva Ucrainei, țintind instituții, organizații și companii.

Sunt convins că acest Summit este o oportunitate pentru noi toți cei care activăm în domeniul IT&C să trasăm niște linii directoare care să se concretizeze într-un răspuns mai rapid, mai ferm și mai puternic împotriva atacurilor cibernetice. Doar astfel vom putea construi un spațiu cibernetic sigur, în care noile tehnologii, instrumentele și serviciile digitale să fie accesate cu încredere de toți cetățenii.

În condițiile în care România își promovează și consolidează profilul european de lider în domeniul securității cibernetice și al telecomunicațiilor de mare și foarte mare viteză, mai ales în contextul găzduirii sediului Centrului European pentru Securitate Cibernetică, RADIOCOM este pregătită să valorifice oportunitățile acestui context favorabil, sprijinind obiectivele-cheie naționale importante, a declarat Dragoș C.-L. PREDA, Directorul General al RADIOCOM.

Sesiunile paralele din perioada 17-27 mai 2022 vor fi dedicate următoarelor domenii: Administrație publică, Agricultură, Diplomație, Demografie, Energie, Educație, Construcții și infrastructură, Transporturi, Sănătate/Spitale/Cardiologie/Stomatogie/Virusologie, Petrol și gaze, Industrie farmaceutică, Dezvoltare durabilă, Securitate națională/Forțe terestre/Forțe aeriene/Forțe navale, Finanțe & Bănci, Cercetare, Turism, Securitate cibernetică, Industrie, Retail, Investiții străine în România, Mediu, Digitalizare, Aspecte sociale, Istorie, Filozofie, Organizații religioase.

Evenimentele anterioare din seria ”Împreună protejăm România” au consolidat poziția Capitalei pe harta reuniunilor internaționale de top, aprofundând dezbaterea privind temele globale de maximă importanță. La „2021 Bucharest Summit: Cooperation for Development” au participat peste 400 de invitați și peste 250 de speakeri din România și din străinatate, iar la „Building the Post-Pandemic World: The path to a more sustainable, resilient and safe society” au fost prezenți 450 de speakeri.

Despre RADIOCOM:

RADIOCOM este lider în domeniul broadcasting-ului la nivel național, fiind principalul furnizor de servicii de broadcasting pentru posturile publice de radio și televiziune, precum şi un jucător important în domeniul comunicaţiilor electronice.

Difuzarea programelor publice, ale Societății Române de Radiodifuziune (SRR) și Societății Române de Televiziune (SRTv), reprezintă o importantă componentă strategică pentru asigurarea transmisiilor în situații de urgență din România.

Pe termen scurt, mediu și lung, compania își propune un plan strategic ambițios în care sunt definite proiecte de dezvoltare care vor consolida poziția de lider în domeniul de activitate, implementând noi tehnologii prin digitalizare, modalitate care va optimiza  procesul funcțional operațional și eficiența costurilor, inclusiv costurile cu energia electrică.