Epson a lansat două noi imprimante

Epson a lansat două noi imprimante multifuncţionale dezvoltate pentru companiile mici şi pentru utilizatorii care lucrează de acasă: modelele WorkForce Pro WF-4745 şi EcoTank L6580, ce folosesc tehnologia Epson cu jet de cerneală fără încălzire, scrie un comnuicat de presă remis redacţiei.

Clienţii au posibilitatea de a alege între imprimanta tradiţională cu cartuşe (WorkForce Pro WF-4745) şi sistemul cu rezervoare de cerneală de mare capacitate dezvoltat de Epson (EcoTank L6580).

Adriana Gologan, Sales Manager Resellers, Epson România a spus: „Epson a vorbit cu peste 4.000 de angajaţi din Europa şi Orientul Mijlociu şi am aflat că, pentru 70% dintre ei, factori precum fiabilitatea, eficienţa şi reducerea deşeurilor generate de consumabile sunt esenţiali în procesul de alegere a echipamentelor pentru biroul de acasă[1]. Atât WorkForce Pro WF-4745, cât şi EcoTank L6580 răspund tuturor acestor cerinţe. Ambele modele au fost dezvoltate pentru companiile mici şi pentru persoanele care lucrează de acasă.

Datele adunate de companie de-a lungul timpului sugerează că, dacă toate imprimantele laser folosite în casele utilizatorilor şi în companiile mici din Europa ar fi înlocuite cu echipamente Epson cu jet de cerneală, consumul de energie ar putea fi redus cu până la 311 milioane de kWh[2] la nivel european, respectiv s-ar putea economisi peste 38,1 milioane de euro anual[2]. În plus, emisiile de CO2 ar putea fi reduse cu 117 mii de tone în fiecare an.

WorkForce Pro WF-4745

Modelul WorkForce Pro WF-4745 este cea mai accesibilă multifuncţională color din portofoliul business Epson, oferă imprimare de calitate superioară la o viteză de până la 24 de pagini pe minut şi foloseşte cartuşe de cerneală de mare capacitate. Tava pentru hârtie poate susţine peste 500 de coli, astfel încât imprimanta multifuncţională creşte eficienţa utilizatorilor şi reduce nevoia de aprovizionare cu hârtie. Modelul WF-4745 dispune de o interfaţă LCD cu ecran tactil pentru navigare uşoară şi de un alimentator automat de documente de 50 de pagini pentru a permite scanarea rapidă şi uşoară a documentelor.

EcoTank L6580

Modelul EcoTank L6580 le oferă utilizatorilor o soluţie de imprimare la cost redus şi vine cu cerneală inclusă în cutie, astfel încât aceştia pot folosi imprimanta timp de câteva luni înainte de a fi nevoiţi să achiziţioneze cerneală nouă. Sistemul rezervoarelor de cerneală face din acest echipament un dispozitiv prietenos cu mediul. Imprimanta dispune de conexiune Wi-Fi, care le permite utilizatorilor să imprime din aproape orice loc al casei sau al biroului, are un ecran tactil LCD de 4,3 inci pentru o navigare uşoară, mai multe tăvi de hârtie şi oferă viteze de imprimare de până la 25 de pagini pe minut.