EximBank finanțează cu 30 mil. lei dezvoltarea companiei brașovene Chemark Rom

EximBank a încheiat un acord financiar în valoare de 30 de milioane de lei cu compania brașoveană Chemark Rom, unul dintre principalii jucători de pe piața națională a pesticidelor și îngrășămintelor, acord financiar destinat finanțării strategiei de dezvoltare pe termen scurt și mediu a societății.

Pachetul financiar structurat de bancă include atât componente de finanțare – care acoperă nevoia de capital circulant generată de dezvoltarea continuă a societății, cât și de garantare – inclusiv garanție de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari.

”Continuăm să ne concentrăm pe structurarea de pachete de finanțare complexe care oferă companiilor românești predictibilitate, siguranță și confort în desfășurarea activității curente sau în implementarea planurilor de dezvoltare. Punând împreună produsele de creditare și garanțiile de stat putem propune soluţii financiare care servesc nevoilor şi scopurilor clienţilor noştri onorându-ne astfel angajamentul pe care ni l-am asumat, acela de susținere a dezvoltării mediului de business și, implicit, de accelerare a tendinței de creștere a economiei”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Chemark Rom este o companie cu capital 100% românesc, cu o activitate performantă care se desfășoară la nivel național, având  sediul central în orașul Codlea din județul  Brașov și 14 puncte de lucru operaționale pe întreg teritoriul României. Prin produsele și tehnologiile sale, societatea oferă soluții de creștere a productivității și competitivității agriculturii românești, adresându-se tuturor producătorilor agricoli, atât prin vânzare directă, cât și prin intermediul magazinelor specializate. Pentru următorii ani, Chemark Rom își propune să continue strategia de dezvoltare a portofoliului de produse, în special pe segmentul tehnologiilor de nutriție a plantelor și de protecție la stres climatic, precum și cel al agriculturii ecologice.

”Ne îmbunătățim an de an capacitatea de a răspunde provocărilor specifice industriei agricole: presiunea pe operațiunile logistice (stocuri și livrări în funcție de evoluția vremii), nevoia acută a fermierilor de a limita pierderile cauzate de secetă sau excesul de precipitații sau Pactul verde european care își manifestă deja efectul în modelarea portofoliilor de produse prin delistarea unor substanțe consacrate de protecție a plantelor și apariția de noi produse cu impact redus asupra mediului. O astfel de complexitate în dinamica activității noastre zilnice necesită adaptare din partea clienților noștri, susținerea noastră ca parteneri, dar și resurse și investiții în creștere, de aceea parteneriatul financiar cu EximBank marchează o etapă importantă în evoluția companiei noastre de la actor economic local, la furnizor de produse și soluții la nivel național și lider de piață în România pe anumite segmente”, a declarat Mircea Pop, administrator  Chemark Rom.

Despre Chemark Rom

Chemark Rom este un furnizor performant de servicii integrate care a dezvoltat trei linii principale de business în cei aproape 25 de ani de activitate: distribuție inputuri agricole (pesticide, semințe și nutriție foliară), ambalare-microambalare  și operațiuni de  logistică – depozitare produse de protecția plantelor. Sediul central din Codlea a devenit în 2018  cel mai mare hub de operațiuni de logistică – depozitare  din centrul țării, oferind producătorilor din industria de protecție a plantelor o platformă modernă și eficientă de depozitare de 20.000 mp cu standarde ridicate de siguranță. Cu o preocupare strategică pentru conservarea mediului, Chemark Rom este lider în aprovizionarea magazinelor specializate  (64% acoperire la nivel național) și între primii jucători în activitatea de vânzare directă către fermieri. Ținta Chemark Rom este să devină alegerea nr. 1 pentru antreprenorii de dimensiune mică și medie, atât prin gama completă de produse cât și prin asumarea unui rol consultativ față de clienți.

Despre EximBank

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează pieţei interne. Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, ce întregesc oferta de finanțare și garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, susțin dezvoltarea economiei. Pentru detalii: www.eximbank.ro.